Επιμέλεια: Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε έναν εσωκομματικό διάλογο και πάρθηκε μία απόφαση. Εγώ είμαι σίγουρος πως και η μειοψηφία θα στηρίξει την απόφαση» επεσήμανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η υποψηφιότητά του.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα επικρατήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μία νίκη που όπως επεσήμανε, «θα στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση».

«Είναι ένα άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Άνθρωποι είχαν διαφορετικές πορείες – και καταλαβαίνω ότι άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκρίνουν πράγματα που έχω κάνει εγώ, αντίστροφα και εγών- αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι άνθρωποι που είχαν διαφορετικές πορείες τώρα συγκλίνουν» τόνισε ο κ. Βουδούρης.

«Το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία απειλή για την κυβέρνηση. Το άνοιγμα αυτό γίνεται σε δυνάμεις που δεν είναι ταυτόσημες με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα δεν έχουμε την κουλτούρα των συνεργασιών», είπε και προσέθεσε ότι «πρέπει να ενωθούν και άλλες δυνάμεις», όπως οι οικολόγοι και άλλες κεντρώες δυνάμεις.

Έχω διαγραφεί δύο φορές γιατί δεν υπέκυψα σε μνημονιακούς εκβιασμούς σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, και συμπλήρωσε πως «μάχομαι σταθερά για τις αρχές που υπερασπίζομαι».

«Το 2010 έπρεπε να παρθούν δημοσιονομικά μέτρα, και να γίνουν μεταρρυθμίσεις» είπε αναφερόμενος στην πρωινή του συνέντευξη στο Βήμα FM που προκάλεσε αντιδράσεις. Εξάλλου προσέθεσε ότι δεν έχει σχέση το παρελθόν, γιατί όπως επεσήμανε γιατί ανατρέχουμε στο 2010 την ώρα που το σημερινό διακύβευμα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για τα όσα εξάλλου είπε στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Βουδούρης προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση κάνοντας λόγο «φθηνά προπαγανδιστικά κόλπα». Όπως επεσήμανε,«είναι αναμενόμενο να παραποιούν τα λεγόμενά μου όσοι τρομάζουν από την προοπτική ενός ευρέως μετώπου προοδευτικών, δημοκρατικών, αριστερών δυνάμεων» και προσέθεσε:

«Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM πχ δήλωσα επιγραμματικά: “Υποστηρίζω ότι το 2010 έπρεπε να ληφθούν μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και έπρεπε ταυτόχρονα να γίνουν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν έγιναν και όταν το υποστήριξα διαγράφηκα. Και ο συντάκτης της αντίστοιχης ιστοσελίδας “άκουσε” και επέλεξε ως τίτλο: “…δεν μετανιώνω που ψήφισα το μνημόνιο”»!

Ο κ. Βουδούρης σημειώνει ότι «αυτές οι πρακτικές ενισχύουν την πεποίθησή μου πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής που επιβάλουν οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις κατ' επιβολήν της τρόικας».