Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκπομπή «στον Ενικό», λέγοντας πως θέλει να πάρει το ρόλο του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα παραδοσιακό, αριστερό, οπορτουνιστικό κόμμα» και συνέχισε: «Τώρα δεν είναι το ίδιο. Με το 27% που πήρε, με το που έβαλε στις γραμμές του στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή άλλους, άλλαξε και φυσιογνωμία. Στην ουσία σοσιαλδημοκρατικοποιείται. Θέλει να πάρει το ρόλο του παλιού ΠΑΣΟΚ . Θέλει να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα παίρνοντας τα πολύ κακά χαρακτηριστικά του παλιού ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείς ποιους εννοούσε όταν στη σημερινή ομιλία του έκανε λόγο για «σαλτιμπάγκους και λαμόγια» , ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε:

«Τους γνωρίσαμε πάρα πολλά χρόνια και στο συνδικαλιστικό κίνημα, και ως δημάρχους και ως αντιδημάρχους, και ως περιφερειάρχες και ως αντιπεριφερειάρχες, άλλοι ήταν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια και έχουν τώρα μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως μια σειρά από στελέχη- από τα υπαρκτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- που πριν ήταν στον Συνασπισμό. Επίσης έχουμε ράμματα για τη γούνα τους».

Παράλληλα επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στρατηγικές συγκλίσεις με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφερόμενος στο χρέος τόνισε πως η «οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πει ότι δεν αναγνωρίζω κανένα χρέος, διότι εκπροσωπώ το λαό, ο λαός δεν δημιούργησε κανένα χρέος, αντίθετα πληρώνει όλα τα χρέη που δημιούργησε η πραγματική εξουσία».

Σχολιάζοντας τις κατά καιρούς διαφοροποιήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας στο ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως «όποιος διαφοροποιείται στην ουσία, παίρνει το καπελάκι του και φεύγει. Δεν κάθεται μέσα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη επεσήμανε πως «δεν είναι μια οποιαδήποτε εφημερίδα, μία επιχείρηση… Όταν λέμε ότι το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του 902 δεν είναι μία οποιαδήποτε καπιταλιστική επιχείρηση των ιδιωτών που φτιάχτηκε για να έχει κέρδος, για να μπορεί να ανταγωνίζεται άλλα κανάλια, ή άλλες εφημερίδες, για να έχει και κερδοφορία μέσα από τις διαφημίσεις, αλλά είναι εφημερίδα-όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, είναι σταθμός του ΚΚΕ, ενός πολιτικού κόμματος δηλαδή».