Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Μετά την εσωστρέφεια των τελευταίων ημερών η Κουμουνδούρου επιστρέφει στα θέματα της καθημερινότητας , στην σεισμόπληκτη  Κεφαλονιά και στις κινητοποιήσεις των αγροτών. 

Το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει σοβαρά παράπονα από τους κατοίκους της σεισμόπληκτης περιοχής  ότι η πολιτεία είναι παρούσα... απούσα στο νησί οδηγεί τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο να στρέψουν την προσοχή τους στα προβλήματα του νησιού.

«Δεν αρκεί να παρελαύνουν υπουργοί  στο νησί πρέπει να αντιμετωπίζονται  τα προβλήματα άμεσα» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία επισημαίνουν ότι η αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Κεφαλονία  δέχθηκε δεκάδες παράπονα για το ότι δεν ενεργοποιήθηκε ο Ξενοκράτης παρά το γεγονός ότι στο νησί έπρεπε να εφαρμοστούν μέτρα έκτακτης ανάγκης. 

Σε ότι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι η  δυναμικότητα με την οποία ξεκίνησαν  οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου  δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους για να πετύχουν  τις διεκδικήσεις τους. 

Έτσι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να σταθούν δίπλα στις κινητοποιήσεις των αγροτών αφού όπως λένε «Ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται  στην απόγνωση αδυνατώντας  να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, καθώς στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί  η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια. 

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που κορυφώνονται σε όλες τις περιοχές της χώρας, αποκαλύπτουν ότι το successtory του κ.Σαμαρά και της μνημονιακής συγκυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και η παράδοση του πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα. «