current views are: 2

4 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση08:48

Οδυσσέας Βουδούρης: Η πρόταση ήρθε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα

Γύρω από το όνομά του και την υποψηφιότητά του έχει ανοίξει μια ολόκληρη αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσίευση 08:48’
αρθρο-newpost

Γύρω από το όνομά του και την υποψηφιότητά του έχει ανοίξει μια ολόκληρη αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Γύρω από το όνομά του και την υποψηφιότητά του έχει ανοίξει μια ολόκληρη αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσεάς Βουδούρης μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας δηλώνει πως τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον αφορούν και πως είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα

Όπως αποκάλυψε η πρόταση για την υποψηφιότητά του έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή του, είπε ότι είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν παρεμβαίνει στα εσωκομματικά του. 

«Η πρόταση γι’ αυτήν την υποψηφιότητα προήλθε από το ΣΥΡΙΖΑ, από τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα που μου πρότεινε να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Η δική μου θέση ως “Κοινωνία Πρώτα” είναι πως πρόκειται για πρόταση που έχει ενδιαφέρον, εφόσον ενταχθεί μέσα σε ένα πολιτικό πλαίσιο, το οποίο είναι η συνεργασία των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων, που είναι η στρατηγική του δικού μας φορέα. Εγώ με μεγάλη χαρά αποδέχομαι αυτή την πρόταση, με την προοπτική να ασχοληθώ με τα θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Από κει και πέρα υπάρχει ένας διάλογος μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, εσωκομματικός, στον οποίο δεν επιθυμώ να παρέμβω. Ως “Κοινωνία Πρώτα” θα έχουμε τη συνεδρίαση του Συντονιστικού μας την Τετάρτη για να καθορίσουμε την πορεία μας».

Για το μνημονιακό του παρελθόν απάντησε πως «έχω διαγραφεί δύο φορές, γιατί δεν υπέκυψα σε μνημονιακούς εκβιασμούς. Στήριξα μια προγραμματική συμφωνία που δεν εφαρμόστηκε ποτέ», ενώ για τις αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ο καθένας έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική σε μένα, όπως κι εγώ έχω δικαίωμα να ασκώ κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαφωνίες μας, οι διαφορετικές μας απόψεις για την πορεία των πραγμάτων στο παρελθόν είναι δεδομένες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ευρύτερη συμμαχία δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων ή να περιχαρακωθούμε σε μια κομματική πρωτιά; Του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρόταση, να αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη στάση του με δημοκρατικές διαδικασίες. Μη μου ζητάτε να ασχοληθώ με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν οι τοπικές οργανώσεις έχουν διαφορετική άποψη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δικό μου θέμα, είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ».


σχετικα αρθρα