Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

Έντονες διεργασίες κυοφορούνται στα δεξιά του πολιτικού συστήματος. Τα πρόσωπα πολλά, όπως πολλές είναι και οι επιδιώξεις. Οι πορείες διαφορετικές και κάποιοι αναζητούν πυξίδα για κοινή πορεία. 

Υπό το πρίσμα της εκτίμησης ότι θα αλλάξει σύντομα ο πολιτικός χάρτης και άρα και το πολιτικό τοπίο, γνωστά πρόσωπα του δεξιού χώρου κινούνται για να λάβουν θέση για την επόμενη κρίσιμη περίοδο. 

Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Ζώης ανακοινώνουν την προσεχή Πέμπτη το νέο δεξιό κόμμα-πολιτικό φορέα το ονομάζουν οι ίδιοι- και έτσι ανοίγει η συζήτηση για το τι γίνεται στα δεξιά της ΝΔ, σε μια χρονική στιγμή που η Χρυσή Αυγή αντέχει δημοσκοπικά, ενώ έχει και εναλλακτικό σχέδιο εάν τεθεί εκτός νόμου με την ίδρυση της «Εθνικής Αυγής». 

Ο Πρωθυπουργός, επιμένει ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Χ.Α. θα επιστρέψουν στη ΝΔ και ελπίζει πως με την αλλαγή πολιτικής θα υπάρξει αλλαγή κλίματος προς το καλύτερο για το κόμμα του. Αυτή την άποψη δεν την ασπάζονται διάφοροι παράγοντες της ευρύτερης δεξιάς που επιμένουν ότι οι λόγοι που κάποιοι εγκατέλειψαν την ΝΔ δεν εξέλειπαν. 

Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, πολλοί θέλουν να κερδίσουν ζωτικό χώρο, αρχής γενομένης από τους Πολύδωρα και Ζώη που σχεδιάζουν τον Πατριωτικό Συνασπισμό. Το τοπίο είναι ρευστό και πολλοί συζητούν και άλλα πρόσωπα εκτός πολιτικής που μπορούν κάλλιστα να εκφράσουν ένα καθαρό εθνικό δεξιό κόμμα, αρκεί βέβαια οι ίδιοι να το επιθυμήσουν. 

Μια τέτοια περίπτωση είναι του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, αν και ο ίδιος δεν έχει δείξει πρόθεση για εμπλοκή στην πολιτική. Η κυοφορία ξεκίνησε και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν και η γέννα θα είναι εύκολη. 

Πολλοί σημειώνουν ότι έχουν επανεμφανιστεί δυναμικά οι Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ο Κώστας Πλεύρης, θεωρητικός της 4ης Αυγούστου, που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την πολιτική αναστάτωση. 

Ένα από τα πρόσωπα που μπορεί να παίξει ρόλο στο νέο σχήμα Πολύδωρα και Ζώη είναι αυτό του πρώην βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, εκ των πολιτικών που εμφανίζεται διαθέσιμος να στηρίξει έναν φορέα, εθνικοπατριωτικό, με λαϊκή αντίληψη. 

Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν και άλλοι, όπως ο Νίκος Νικολόπουλος, γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και κυρίως εάν θα πληγεί ο Πάνος Καμμένος, καθώς οι Πολύδωρας και Ζώης συνομιλούν με βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.