Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Η πρόταση της αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke Σάρα Βάγκενκνεχτ, η οποία ζητούσε την επιβολή κεφαλαιακού φόρου στην Ελλάδα για τους πλούσιους χωρίς να προσδιορίζει τον ...πλούτο προκάλεσε σάλο στην Ελλάδα, καθώς ερμηνεύτηκε ως ένα έξτρα χαράτσι για τους έλληνες πολίτες. 
 
Το Die Linke, «αδελφό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ,  με την πρόταση αυτή μέσω της αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας απέρριπτε το ενδεχόμενο του τρίτου μνημονίου για τη χώρα  για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και υποστήριζε την πρόταση της Bundesbank για εφάπαξ επιβολή κεφαλαιακού φόρου.
 
«Η εξαγγελία από τον Β. Σόιμπλε ενός τρίτου πακέτου βοήθειας είναι ένα ακόμη δώρο δισ. ευρώ προς τους Έλληνες ολιγάρχες και τους πιστωτές της Ελλάδας», ανέφερε σε γραπτή δήλωση η Σάρα Βάγκενκνεχτ . 
 
«Η γερμανική κυβέρνηση κάνει αγώνα για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά αρνείται, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να καλέσει στα ταμεία τους έλληνες ολιγάρχες. Έτσι μετατρέπεται σε συνήγορο των εκατομμυριούχων», συμπλήρωνε.
 
Αντιθέτως πρότεινε την εφάπαξ επιβολή κεφαλαιακού φόρου όχι μόνο σε περίπτωση χρεωκοπίας αλλά και για την αποφυγή αυτής. 
 
To newpost.gr απευθύνθηκε στη Σάρα Βάγκενκνεχτ ζητώντας διευκρινίσεις επί του θέματος και το σημαντικότερο να εξηγήσει σαφώς το τι εννοεί πλούσιους. 
 
Η Σάρα Βάγκενκνεχτ μιλώντας λοιπόν στο newpost.gr δήλωσε πως το Die Linke δεν έχει την πρόθεση να φορολογήσει την ελληνική μεσαία τάξη, η οποία ήδη υποφέρει από τις πολιτικές της τρόικας. Όπως επεσήμανε «είμαστε αντίθετοι στο κυπριακό μοντέλο, το οποίο επηρέασε κατά πολύ τις αποταμιεύσεις όπως συντάξεις, κοινωνικά προνόμια αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». 
 
Όπως ξεκαθάρισε η Σάρα Βάγκενκνεχτ στο newpost.gr το Die Linke θέλει να φορολογηθούν οι «πραγματικά πλούσιοι». «Εμείς υποστηρίζουμε έναν φόρο κεφαλαίου με ένα αρκετά μεγάλο επίπεδο εξαίρεσης από 1 εκατ. ευρώ», τονίζοντας πως είναι επίσης διαφορετική από τις προτάσεις που υποστηρίζονται από το ΔΝΤ και την Bundesbank.