Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Είδε πως συμφωνία με τον Κουβέλη, χωρίς μεσολαβητές δεν πρόκειται να βρεθεί και αποφάσισε να βάλει τα μεγάλα μέσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος βλέπει πως όλες οι πιέσεις προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές δεν αποδίδουν. Όσο και αν ο κ. Κουβέλης σφυροκοπείται και από στελέχη του κόμματος του -Παπαδόπουλος, Ψαριανός- όσο και αν οι 58 καλούν καθημερινά σχεδόν τη ΔΗΜΑΡ σε συμπόρευση, όσο και αν ο Βενιζέλος χάλασε το «φλερτ» με τον Λοβέρδο ο οποίος αποφάσισε να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ, οι πιέσεις δεν πιάνουν τόπο. Ο κ. Κουβέλης παραμένει σταθερός στην άποψη του για ξεχωριστό ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνάντησε σε κλειστό δείπνο τον Μάρτιν Σούλτς και τον Χάνες Σβόμποντα. Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Κοινή θέση και των τριών είναι να επιδιωχθεί στην Ελλάδα η συσπείρωση και η κάθοδος  σε ενιαίο ψηφοδέλτιο όλων των δυνάμεων - κομμάτων, κινήσεων και προσώπων- που εκφράζονται από την πρόταση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και την υποψηφιότητα του Μ. Σουλτς».

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ γίνεται ξεκάθαρο, πως από τη συνάντηση Σουλτς-Σβόμποντα-Βενιζέλου η πρόσκληση αφορά και τη ΔΗΜΑΡ όμως «είναι σαφές ότι οι δυνάμεις που εκφράζονται στην Ελλάδα από το ΕΣΚ πρέπει να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο» υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, στους οποίους θέλει να ενταχθεί η ΔΗΜΑΡ, στηρίζουν το πρόγραμμα προσαρμογής, άρα η Χαριλάου Τρικούπη πιέζει τη ΔΗΜΑΡ και για να επιστρέψει στην κυβέρνηση.