Διαδικαστικά ζητήματα σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτών εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, σύμφωμα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

«Για τους αγρότες υπάρχει ήδη ένα πλαίσιο το οποίο αναμένεται να εξειδικευτεί, ενώ έχω λάβει υπόψιν τα αίτημά τους. Κάθε μεταρρύθμιση είναι μια εξελισσόμενη ενέργεια. Η κυβέρνηση θέλει να περάσει η μεταρρύθμιση και να περάσει ομαλά καθώς είναι προς όφελος των αγροτών. Οποιοδήποτε διαδικαστικό πρόβλημα θα το λύσουμε», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Star, ο κ. Μαυραγάνης.

Ερωτηθείς σχετικά με τα παράπονα των πολιτών για τα υπερβολικά πρόστιμα για οφειλές και άλλα, ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις για τα υπερβολικά φορολογικά πρόστιμα».

Σχετικά με το αλαλλούμ που έχει προκύχει στο taxsinet και τους φορολογούμενους που βρέθηκαν να χρωστούν ενώ είχαν πληρώσει τους φόρους, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι «Δεν θα πληρώσουν πρόστιμα όσοι φορολογούμενοι εμφανίζονται ως οφειλέτες και πλήρωσαν εμπρόθεσμα. Δεν χρειάζεται τα προχωρήσουν οι πολίτες σε κάποια κίνηση. η Γ.Γ. Εσόδων θα το λύσει με τις τράπεζες».

Σχετικά με το φόρο υπεραξίας, ο υφυπουργός δήλωσε ότι ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων μειώθηκε και πλέον υπάρχει αισιοδοξία στην αγορά ακινήτων.