Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές και τις ευρωεκλογές δίνει δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του lay-out.gr. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3% έναντι 21,1% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,8%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ από 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, και η ΔΗΜΑΡ με 4,3%.
 
Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές η ψαλίδα στα δύο πρώτα κόμματα ανοίγει με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 21,7%, τη ΝΔ 17,5%, τη Χρυσή Αυγή 8,7%, το ΚΚΕ 5,1%, το ΠΑΣΟΚ 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1% και η ΔΗΜΑΡ 3%. 
 
Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θετικό εμφανίζεται το 39,9% ενώ ένα 48,1% επιθυμεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία. 
 
Στο ερώτημα εάν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αν θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του μνημονίου και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική 70,4% απαντά αρνητικά και το 22,7% θετικά. Ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 39,6% απαντά αρνητικά. 
 
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και στο ερώτημα «Ποια πολιτική δύναμη πιστεύετε μπορεί να εκφράσει καλύτερα τον ενδιάμεσο προοδευτικό χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ ή το ΠΑΣΟΚ με την κίνηση των 58», η ΔΗΜΑΡ απαντά το 25,8% και το ΠΑΣΟΚ με τους «58» το 18,5%. Κανένας από τους δύο απαντά το 44,3%.