Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση για εθνικές και ευρωεκλογές

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση για εθνικές και ευρωεκλογές
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές και τις ευρωεκλογές δίνει δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του lay-out.gr. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3% έναντι 21,1% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,8%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ από 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, και η ΔΗΜΑΡ με 4,3%.
 
Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές η ψαλίδα στα δύο πρώτα κόμματα ανοίγει με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 21,7%, τη ΝΔ 17,5%, τη Χρυσή Αυγή 8,7%, το ΚΚΕ 5,1%, το ΠΑΣΟΚ 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1% και η ΔΗΜΑΡ 3%. 
 
Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θετικό εμφανίζεται το 39,9% ενώ ένα 48,1% επιθυμεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία. 
 
Στο ερώτημα εάν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αν θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του μνημονίου και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική 70,4% απαντά αρνητικά και το 22,7% θετικά. Ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 39,6% απαντά αρνητικά. 
 
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και στο ερώτημα «Ποια πολιτική δύναμη πιστεύετε μπορεί να εκφράσει καλύτερα τον ενδιάμεσο προοδευτικό χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ ή το ΠΑΣΟΚ με την κίνηση των 58», η ΔΗΜΑΡ απαντά το 25,8% και το ΠΑΣΟΚ με τους «58» το 18,5%. Κανένας από τους δύο απαντά το 44,3%. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο