Στη Βουλή διαβιβάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τη δικογραφία που αφορά τον αδελφό και τη σύζυγο του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας τού κ. Γιακουμάτου, ώστε να διερευνηθεί αν προκύπτει ποινική εμπλοκή τού βουλευτή στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας οι υπεύθυνοι του οποίου ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις πλημμεληματικού βαθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις τόσο τροφίμων του γηροκομείου όσο και υπάλληλων της οικονομικής αστυνομίας, αποδίδουν στον βουλευτή ενεργό συμμετοχή στην επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής και πρώην υπουργός, με δηλώσεις του αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις οικονομικές δραστηριότητες της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν η σύζυγος του βουλευτή, Ελένη Θεοδώρου, ο αδελφός του, ο λογιστής και η υπεύθυνη λειτουργίας του οίκου ευγηρίας συνελήφθησαν για φορολογικές παραβάσεις. 

Αμέσως μετά τη σύλληψη της συζύγου του, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είχε δηλώσει πως «πρόκειται για μια φορολογική παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα για εταιρία, η οποία ανήκει στον αδερφό μου στην οποία πρόεδρος είναι η γυναίκα μου». 

Η παράβαση αφορά σε φοροδιαφυγή 24.000 ευρώ, η οποία διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στο κέντρο μέριμνας και φροντίδας ηλικιωμένων «Άγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό, όπου εργαζόταν η σύζυγος του βουλευτή και εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ο αδερφός του κ. Γιακουμάτου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έλαβε αναβολή για τις 11 Φεβρουαρίου, καθώς το ικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη της οικονομικής αστυνομίας που κατέθεσαν προανακριτικά.

Το δικαστήριο πάντως απέρριψε το αίτημα να μπει η υπόθεση στο αρχείο λόγω απαράδεκτης δίωξης.