Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουβέλης τόνισε η κατάσταση είναι δυσβάσταχτη πια για τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Ένα εκατομμύριο και πλέον ασφαλισμένοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, βρίσκονται έξω από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το λόγο ότι δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει λύση.

Η λύση αυτή σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη είναι «να κεφαλαιοποιηθούν οι οφειλές, να αφεθούν οι ελευθεροεπαγγελματίες να επιλέγουν την ασφαλιστική κάλυψη τους, επιλέγοντας ειδικότερα την κλάση στην οποία θέλουν να ενταχθούν. Κανένας πολίτης είτε έχει ασφαλιστική ενημερότητα, είτε δεν έχει, δεν πρέπει να στερείται το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη».  

Παράλληλα ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «τα φορολογικά πρόστιμα είναι απαράδεκτα, είναι δυσβάσταχτα και στην κυριολεξία τινάζουν στον αέρα και όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν απομείνει. Αυτά πρέπει να αλλάξουν αμέσως. Διότι εκτός του ότι είναι κοινωνικά άδικα, είναι και οικονομικά αναποτελεσματικά. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να χρηματοδοτηθούν. Πρέπει οι τράπεζες, οι οποίες έκαναν την ανακεφαλαιοποίηση τους με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου να ανοίξουν την στρόφιγγα και να χρηματοδοτήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να περιορίσει την καλπάζουσα ανεργία