Ρεπορτάζ: Πάνος Ρασσιάς

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Κεφαλονιά.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία. Πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα απ' όλα τους ανθρώπους της, να αποκασταστήσουμε τις ζημιές και να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα, βοήθεια, γιατί είναι και ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση. Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα πρέπει πάνω απ' όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά, να είμαστε κι εμείς σωστά συντονισμένοι. Και γι' αυτό το λόγο σήμερα βρισκόμαστε για να δούμε μέχει και την τελευταία λεπτομέρεια τι ακριβώς πρέπει να γίνει, πότε πρέπει να γίνει, από ποιον πρέπει να γίνει. Στο τέλος θα βγάλουμε και μία ανακοίνωση για να έχει και ο κόσμος γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεών μας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς, σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη έδωσε εντολή να εξαιρεθούν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, για ένα χρόνο, από την υποχρέωση να πληρώνουν «χαράτσι» για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Το παρών δίνουν υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Νωρίτερα, από το Στρασβούργο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό για το θέμα και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πληγέντων.