«Δεν πρέπει με κανένα τρόπο ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε οι διωκτικές αρχές να υποβαθμίσουν το φαινόμενο της τρομοκρατίας. Αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση η οποία κατευθύνεται ευθέως κατά της προσπάθειας της οικονομικής ανάκαμψης του τόπου», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο Νίκος Δένδιας επέμεινε ότι δεν έχουν δοθεί υπερβολικές διαστάσεις στην απόδραση Ξηρού:  «Δυστυχώς υπάρχει μία πολύ μεγάλη πρόκληση της τρομοκρατίας προς την ελληνική κοινωνία», διευκρίνησε.

Και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ένας τόπος ο οποίος δέχεται τρομοκρατικά χτυπήματα μπορεί εύκολα να ανακάμψει ή να δεχθεί ξένες επενδύσεις. Τον καθιστά απαγορευτικό. Κατά συνέπεια ό,τι και να κάνουμε στην προσπάθεια αυτή, στην πραγματικότητα θα σας έλεγα, ότι καλώς γίνεται. Δεν θα έλεγα με κανέναν τρόπο ότι υπάρχει θέμα υπερβολής εκεί».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στο ερώτημα αν ο Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται σε συνεργασία με τη λεγόμενη νέα τρομοκρατία, είπε: «Μάλιστα. Σπανίως αναφέρομαι σε επιχειρησιακά, αυτό δεν είναι επιχειρησιακό, γι’ αυτό σας δίνω μία ευθεία απάντηση».