«Όχι» στην υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος διευκρίνισε:

«Τις τελευταίες ημέρες το όνομά μου ακούστηκε μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για το Δήμο Αθηναίων. Σχετικά με το θέμα αυτό, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:

Είναι αλήθεια ότι δέχθηκα την προτροπή παραγωγικών φορέων της πόλης, να ηγηθώ μιας προσπάθειας με στόχο την οικονομική αναζωογόνηση της Αθήνας. Μιας προσπάθειας, η οποία θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αποτελεσματικότερη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και πραγματική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Θεώρησα την πρόταση αυτή ιδιαίτερα τιμητική. Και δεν κρύβω ότι θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση να υπηρετήσω το μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, μια πόλη με σημαντικά προβλήματα, αλλά και με σπουδαίες δυνατότητες.

Ωστόσο, κυρίαρχη για μένα ήταν και θα είναι η δέσμευσή μου απέναντι στον επιμελητηριακό θεσμό, τον οποίο υπηρετώ τόσο στην Αθήνα, ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ, όσο και πανελλαδικά από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, καθώς και στην Ε.Ε. ως αντιπρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων.

Είμαι αποφασισμένος να παραμείνω και να στηρίξω το ρόλο και τη δραστηριότητα των Επιμελητηρίων, τα οποία απειλούνται άμεσα με υποβάθμιση εξαιτίας του νέου θεσμικού πλαισίου που θα ισχύσει από το 2015.

Επέλεξα να μην εγκαταλείψω στα δύσκολα ένα θεσμό για τον οποίο αγωνίζομαι τα τελευταία 20 χρόνια, ούτε τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Πιστεύω ότι ο επιμελητηριακός θεσμός μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, με σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις, με ενεργό και υπεύθυνη συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο, με δυναμική παρουσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πιστεύω, επίσης, ότι μπορεί και πρέπει να βοηθήσει, ώστε η Αθήνα να ηγηθεί στην πορεία οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης της χώρας

Σε αυτήν την προσπάθεια, θα συνεχίσω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις».