Ξεκινά η μάχη για τις εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καθώς σήμερα το πρωί ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο μέχρι τώρα δήμαρχος Ευρυτανίας Κώστας Μπακογιάννης.

«Πρέπει να αγωνιστούμε, να δώσουμε λύσεις» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης στο Καρπενήσι σε μια συγκέντρωση στελεχών προσδιορίζοντας ακόμη ότι «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, ευρώ ή δραχμή, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφέρειά μας θα πρέπει να επιβιώσει, να σταθεί στα πόδια της και να προοδεύσει», ανακοινώνοντας την απόφασή του για κάθοδο στις εκλογές για τη θέση του περιφερειάρχη. Ο ίδιος προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από κόμματα τονίζοντας ότι θα δημιουργηθεί ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και έδωσε μεγαλύτερη αξία στις προγραμματικές επεξεργασίες για ένα ρεαλιστικό κοστολογημένο πρόγραμμα, όπως χαρακτηριστικά είπε.
 
Κάνοντας μία αποτίμηση της σημερινής κρίσης την απέδωσε κυρίως την ανοχή των πολιτών καθώς τόνισε πως «δεχθήκαμε εύκολες λύσεις, αξιοποιήσαμε ή απλώς βολευτήκαμε γιατί το ίδιο έκαναν και οι άλλοι δίπλα μας. Αυτά τώρα όμως οδήγησαν στο να πληρώνουμε απανωτούς φόρους, χαράτσια, λογαριασμούς, να αγωνιούμε για τη θέρμανση, τη μετακίνηση μας με το αυτοκίνητο να ζει κάθε οικογένεια την ήττα της ανεργίας και της ανέχειας» όπως είπε. Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε το πολιτικό σκηνικό ως «προβληματικό» και την οικονομία «ασθμαίνουσα».