Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος
 
Η εισήγηση του Ανδρέα Λοβέρδου στα όργανα της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα ήταν ξεκάθαρη «Συμμετέχουμε στην κεντροαριστερά «Ελιά», ισότιμα διακριτά, αυτόνομα. Δεν πάμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στους «58».

Ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε και για πιο λόγο ναυάγησε η σύμπλευση με τη ΔΗΜΑΡ «με τη Δημοκρατική Αριστερά, η συνεργασία ναυάγησε γιατί η πρόταση της δεν συνιστούσε, ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Ουσιαστικά ήθελαν ένωση στο κόμμα τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχαν οι Χρήστος Αηδόνης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αυτό που προτάθηκε στην πλευρά Λοβέρδου ήταν το όνομα να είναι «ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ή «ΔΗΜΑΡ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».

Κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», οπότε το χάσμα ήταν αγεφύρωτο αν και η βασική διαφορά είναι ότι στο κόμμα Λοβέρδου θεωρούν ότι η ΔΗΜΑΡ ψάχνει έντονα συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα από τα βασικά θέματα είναι πως όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν μιλούσε και με τα καλύτερα λόγια για τους «58».

Το άλλο αγκάθι που θα κληθεί η «Ελιά» να απαντήσει και να λύσει είναι με ποια σειρά θα αναγράφονται τα κόμματα στο ευρωψηφοδέλτιο.

Το ψηφοδέλτιο θα έχει «καπέλο» το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στην κάτω σειρά θα αναγράφεται το ΠΑΣΟΚ με τα σύμβολα του και στη συνέχεια όλα τα σύμβολα και τα ονόματα των κομμάτων και των κινήσεων που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Στη δεύτερη θέση θα βρίσκεται η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη (δηλαδή οι «58») ή το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου;