Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

"Στο ΠΑΣΟΚ δεν γυρίζουμε" είπαν εν είδει τελεσιγράφου στον Ανδρέα Λοβέρδο στελέχη της Νέας Ελλάδας, όταν εκείνος χθες τους ανακοίνωσε την προσχώρηση του κόμματος στην ελληνική "Ελιά". 

Η συζήτηση που έγινε στα όργανα της Νέας Ελλάδας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ήταν αρκετά έντονη καθώς ορισμένα στελέχη της Πολιτικής Ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού θεώρησαν ότι η συμμετοχή  του κόμματός τους στην Ελιά αποτελεί ένα πρώτο βήμα για σταδιακή επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. 

Παρ' όλα αυτά ο Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι η Νέα Ελλάδα θα διατηρήσει και την διακριτότητά της και την αυτονομία της, επομένως δεν θα πάει ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τους 58, απλώς θα ενισχύσει το εγχείρημα της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς μέσω της "Ελιάς". 

Παράλληλα ανέφερε ότι οι συζητήσεις με την Δημοκρατική Αριστερά ναυάγησαν λόγω της επιμονής του Φώτη Κουβέλη να υπάρχει στην ονομασία του ευρωψηφοδελτίου η λέξη ΔΗΜΑΡ και όλοι οι άλλοι σύμμαχοι να "τσουβαλιαστούν" από κάτω χωρίς να φαίνεται -όπως είπε- ότι έχουν κεντρικό ρόλο. 

Η χθεσινή δεν ήταν πάντως καλή ημέρα για την Αγίου Κωνσταντίνου καθώς "αδειάστηκε" και από μία μικρή πολιτική κίνηση της Κεντροαριστεράς το Δίκτυο Π 80 το οποίο αν και συνομιλούσε με την ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε χθες ότι η συγκρότηση ενός ακόμη πόλου από την ΔΗΜΑΡ απέχει πολύ από το big-bang μίας νέας πολιτικής κίνησης στην οποία προσβλέπουμε. 

Το τρίτο χτύπημα για την Δημοκρατική Αριστερά ήρθε από το Στρασβούργο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προειδοποιεί τον κ. Κουβέλη πως οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές στηρίζουν είτε άμεσα είτε έμμεσα στην Ελλάδα μόνο τα κόμματα που ακολουθούν μία καθαρή ευρωπαϊκή γραμμή υπέρ της δημοσιονομικής προσαρμογής και όχι επαμφοτερίζουσες αντιμνημονιακές δυνάμεις.