Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Προς απόσυρση όπως όλα δείχνουν βαδίζει η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
 
Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να επανεξετάσει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις. 
 
Ο κ Καρυπίδης βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής από όλες τις πτέρυγες του κόμματος, όχι μόνο από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά ακόμα και από στελέχη που θεωρούνται προεδρικά, με αφορμή απόψεις που είχε εκφράσει για τη Χρυσή Αυγή αλλά και σχόλια που χαρατηρίστηκαν ως αντισημητικά. Όπως έλεγαν στελέχη της Κουμουνδούρου ο κ. Καρυπίδης βρίσκεται πολύ μακριά από τις προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις του κόμματος.
 
Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος είπε πως και τα μισά να χει πει ο κ. Καρυπίδης τότε δεν έχει θέση στο κόμμα. «Πρέπει ένα κόμμα όταν κάνει λάθος να το αναγνωρίζει. Δεν είναι κακό αυτό», πρόσθεσε. 
 
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε επίσης στον ΣΚΑΪ ότι «η συνάντηση με τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Δημήτρη Βίτσα, είναι μια ευκαιρία να εξηγήσει ο υποψήφιος τι ακριβώς εννοούσε με τις δημόσιες τοποθετήσεις του».
 
Η πρόταση για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα είχε έρθει από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη στη λογική ότι ο κ. Καρυπίδης μη προερχόμενος από τον στενό κομματικό σωλήνα της Κουμουνδούρου θα καταφέρει να συσπειρώσει ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις. 
 
Σήμερα στην Κοζάνη βρίσκονται ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης οι οποίοι θα συζητήσουν το «θέμα Καρυπίδη» με τις τοπικές κομματικές δυνάμεις και θα ενημερώσουν στη συνέχεια την Πολιτική Γραμματεία.