ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Κοππά σε Δένδια-Βαρβιτσιώτη για το Φαρμακονήσι

Δημοσίευση 6 Φεβρουαρίου 2014, 12:44 / Ανανεώθηκε 6 Φεβρουαρίου 2014, 12:56
«Πυρά» Κοππά σε Δένδια-Βαρβιτσιώτη για το Φαρμακονήσι
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή κριτική στις δηλώσεις των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι άσκησε η ευρωβουλευτής τουΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, τονίζοντας πάντως ότι η πρόσφατη τραγωδία στο Αιγαίο δεν είναι αποκλειστικά ένα ελληνικό πρόβλημα. 

Σφοδρή κριτική στις δηλώσεις των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι άσκησε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, τονίζοντας πάντως ότι η πρόσφατη τραγωδία στο Αιγαίο δεν είναι αποκλειστικά ένα ελληνικό πρόβλημα. 

Σε παρέμβασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η κ. Κοππά είπε πως τόσο το ναύαγιο στο Φαρμακονήσι όσο και αυτό στη Λαμπεντούζα «είναι και θα είναι ευρωπαϊκά προβλήματα που αντανακλούν την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προτείνει μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική».

Αντίθετα, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή «εκείνο που αποτελεί ελληνικό πρόβλημα είναι οι από κάθε πλευρά απαράδεκτες και ρατσιστικές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, ότι η χώρα μας έχει την ατυχία να υποδέχεται μετανάστες δεύτερης κατηγορίας».

Η κ. Κοππά χαρακτήρισε τη δήλωση διπλά απάνθρωπη, δεδομένου ότι ειπώθηκε λίγες μέρες μετά τους πνιγμούς στο Φαρμακονήσι και πρόσθεσε πως ο υπουργός παραβλέπει πως «οι μετανάστες δεύτερης κατηγορίας» είναι άνθρωποι που έρχονται από εμπόλεμες περιοχές και δικαιούνται σε πολλές περιπτώσεις το καθεστώς πρόσφυγα.

Τα πυρά της ωστόσο στράφηκαν και στον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, για τον οποίο ανέφερε πως «χωρίς ντροπή, χωρίς μια συγγνώμη, καταγγέλλει τον επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νιλς Μουιζνιεκς, ότι "θέλει να δημιουργήσει πολιτικά προβλήματα στην Ελλάδα" και συγχαίρει τον εαυτό του και την υπηρεσία, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η έρευνα».