Ανεξήγητο παραμένει για τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, των οποίων τα σπίτια τους έχουν καταστεί ακατάλληλα από το σεισμό δεν πάνε στο αρματαγωγό «Χίος» που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Αργοστόλι  να φιλοξενηθούν σε ένα ζεστό περιβάλλον ενώ τους έχει  έχει δοθεί η δυνατότητα αυτή.

Το συγκεκριμένο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να φιλοξενήσει 250 σεισμοπαθείς σε καθαρά κρεβάτια και σε χώρους ζεστούς . Αποτελεί ιδανικό καταφύγιο τουλάχιστον για τα παιδιά των σεισμοπαθών και για τους ηλικιωμένους.

Παρ΄ το ότι αυτό έχει γίνει γνωστό ωστόσο δεν υπάρχει προσέλευση στο αρματοαγωγό «ΧΙΟΣ».

Οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού δέχονται ότι μπορεί οι κάτοικοι του Ληξουρίου να μην θέλουν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους αλλά μπορούν να στείλουν στο συγκεκριμένο πλοίο ,τα παιδιά, τις μητέρες και τους ηλικιωμένους.

Ταυτόχρονα έχουν αναπτυχθεί και τα δύο κινητά στρατιωτικά μαγειρεία εκστρατείας στο Ληξούρι και ήδη χτες έδωσαν φαγητό σε όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Επειδή και εδώ η προσέλευση ήταν πολύ περιορισμένη μόνο το ένα από τα δύο μαγειρεία βρίσκεται σε λειτουργία.

Γ.Κοκ.