Στην Κεφαλονιά βρίσκεται σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο Αργοστόλι συναντήθηκε διαδοχικά με το δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σωτήρη Κουρή.

Κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων ενημερώθηκε για τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Κεφαλονιάς και επισήμανε πως οι δυνάμεις του Κόμματος βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να βοηθήσουν τόσο με πρακτικά μέτρα, όσο και με διεκδικήσεις προς την κυβέρνηση.

Αμέσως μετά μετέβη στο λιμάνι και την κεντρική πλατεία του Ληξουρίου όπου συνομίλησε με τους σεισμοπαθείς.


«Χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα. Δεν επαρκούν αυτά που έχουν μέχρι στιγμής παρθεί. Θα πρέπει να παρθούν μέτρα ανακούφισης όλων των πληγέντων, εδώ στην Κεφαλονιά, ιδιαίτερα όμως στην Παλική, στο Ληξούρι, που έχει υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές από όλη την περιοχή. Εδώ που είμαστε, στο Ληξούρι, τα βλέπουμε και με τα ίδια μας τα μάτια» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Χρειάζεται οι άνθρωποι να αποζημιωθούν για όλες τις καταστροφές που έχουν συμβεί, από τις οικοσκευές μέχρι τα σπίτια που έχουν καταστραφεί και είναι σε μεγάλη έκταση, αλλά και εκεί που έχουν υποστεί επιμέρους ζημιές».