Ανακοινώθηκε και επισήμως ο νέος πολιτικός φορέας «Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό» από τους ανεξάρτητους βουλευτές Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Ζώη.

Ο κ. Πολύδωρας ο οποίος θα είναι και επικεφαλής, στη διάρκεια της ομιλίας του κατά την παρουσιάση του νέου κόμματος, τόνισε ότι «το νέο αυτό κόμμα θα είναι ευρωπαϊκό μεν, αντιμνημονιακό μεν».

«Η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό έχει ενισταμένους και όχι διαμαρτυρομένους μηδενιστικά υπέρ της απομόνωσης. Κατερχόμαστε σε αυτό το νέο σχήμα για μία βαριά, ουσιώδη ένσταση», σημείωσε ο κ.Πολύδωρας και πρόσθεσε ότι το νέο κόμμα «παρακάμπτει τα διλήμματα που καταστρέφουν τη σκέψη», όπως το δίλημμα μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ.

Ο κ. Χρήστος Ζώης από τη πλευρά του είπε ότι «Για μας είναι μία νέα φάση αγώνα. Η κρίση, οι συνέπειες των απάνθρωπων προγραμμάτων έχουν οδηγήσει όλους του έλληνες σε περιπέτειες. Πήραμε την σωστή απόφαση.  Ο στόχος που είχαμε με τη Νέα Μέρα παραμένει: η αφύπνιση υγειών δυνάμεων και η διαμόρφωση ενός σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας»

Επίσης έκανε λόγο για συνθήκες πολέμου. «Αυτό που ζούμε είναι συνθήκες πολέμου, με ανεργία 60% στους νέους, με συσίτια. Η χώρα είναι ντε φάκτο προτεκτοράτο, η κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργεί τύποις. Όλα έρχονται έτοιμα και διεκπεραιώνονται από την βουλή και παίρνουν την άγουσα για την τύποις εκτελεστικλή εξουσία» ανέφερε.