current views are: 1

7 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση05:13

Αλαλούμ με Καρυπίδη- Δεν τον θέλει η Κουμουνδούρου- Τον θέλει η τοπική Δυτ. Μακεδονίας

Αυτογκόλ έβαλε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. 

Δημοσίευση 05:13’
αρθρο-newpost

Αυτογκόλ έβαλε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. 

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Αυτογκόλ έβαλε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. Το γεγονός ότι η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγκάστηκε -μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε – να ζητήσει από τον Θ. Καρυπίδη  να παραιτηθεί προκειμένου να κοπάσει ο θόρυβος που είχε δημιουργηθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τον ελλιπή έλεγχο των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. 

Τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν να ξαφνιάζονται από αυτά που είχε πει και είχε  γράψει ο Θ. Καρυπίδης .Λίγοι τον γνώριζαν και ακόμα πιο λίγοι έσπευσαν να τον γνωρίσουν έστω και από το διαδίκτυο. Έτσι όταν σιγά σιγά άρχισαν να αποκαλύπτονται οι απόψεις του για διάφορα θέματα   την αμηχανία  των κορυφαίων στελεχών διαδέχθηκε ο πανικός. 

Οι  αντιδράσεις πήραν την μορφή χιονοστιβάδας και  τελικά τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος στην επιλογή του υποψηφίου αφού δεν διέθετε κανέναν από τα κριτήρια που αυτοί ήθελαν. 

Η αλήθεια είναι ότι την επιλογή την έκανε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή με το κριτήριο ότι επρόκειτο για ένα δημοφιλές άτομο το οποίο θα μπορούσε να προσεγγίσει ψηφοφόρους και από αλλά κόμματα. 

Όπως ισχυρίζονται ωστόσο τα στελέχη της Κουμουνδούρου και σε αυτό το θέμα η μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου δεν έμεινε αμέτοχη αφού κινητοποίησε μέχρι και ξένους παράγοντες προκειμένου το θέμα αυτό να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις  απ αυτές που του αναλογούσαν. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

“Δυστυχώς υπήρξε μια απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας– αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ- και ως απαράδεκτη ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί η δημόσια τοποθέτηση του εκτελεστικού διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος εξαπέλυσε εντελώς αναίτια επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον, ούτε λίγο, ούτε πολύ ως εξτρεμιστικό κόμμα, το οποίο έχει ενσωματωμένες στους κόλπους του αντισημιτικές απόψεις.  

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο τρόπος της διατύπωσης της παρέμβασης του κυρίου Χάρις, παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού.» 

Καρυπίδης: Συνεχίζω αταλάντευτος και ανένδοτος και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ 

Θα είναι υποψήφιος ακόμα και χωρίς τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Θόδωρος Καρυπίδης. 

Σε δήλωσή του, ο κ. Καρυπίδης τονίζει ότι θα κατέβει στις εκλογές καλώντας «όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως πολιτικών “χρωμάτων”», να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα. 

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μαζί θα δώσουμε την απάντηση στις επερχόμενες εκλογές, που η σημασία τους ξεπερνά πλέον τα όρια της περιφέρειάς μας. 

Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν μια πραγματική καταδίκη στην κυβέρνηση των μνημονίων και της υποτέλειας και την απαρχή μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας. Θα απαντήσουν με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πως οι Δυτικομακεδόνες δεν είμαστε διαθέσιμοι να χαρίσουμε τον τόπο μας σε κανέναν. 

Με δεδομένη και κάθετη την αντίθεσή μας στον αντισημιτισμό και στον φασισμό αντιστεκόμαστε στην αδηφάγα επικοινωνιακή ανθρωποφαγία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, τα χαλκεία δεν μας τρομάζουν. Οι ανοίκειες επιθέσεις τους όχι μόνο δε μας λυγίζουν, αλλά ούτε και είναι σε θέση να μας πλήξουν. 

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες επιθέσεις τους. Συνεχίζουμε ανένδοτοι και αταλάντευτοι. Δεν πτοούμαστε και πάμε πιο αποφασιστικά με πίστη στις Δημοκρατικές Αρχές και Αξίες μας. Ενάντια σε κάθε είδους εθνικιστικού-ρατσιστικού εκφοβισμού, απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται. 

Καλούμε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως πολιτικών «χρωμάτων», να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα, ώστε το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας να βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης». 

O ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, πάντως, με ψήφους 9-3 στήριξε την υποψηφιότητα Καρυπίδη, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται την Παρασκευή στην Αθήνα. 


σχετικα αρθρα