Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Νέα καρφιά από το ΠΑΣΟΚ  για τον Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή αυτήν την φορά τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών αλλά και...σκάγια για τον Νίκο Δένδια με αφορμή το νομοσχέδιο για την δημιουργία του ελληνικού FBI! 

Το ΠΑΣΟΚ είχε χτυπήσει προειδοποιητικά καμπανάκια προς την πλευρά της Μητροπόλεως ήδη από τις αρχές της εβδομάδας ζητώντας κατεπείγον ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών και για το καθεστώς φορολόγησης του αγροτικού κόσμου και για τα υπερβολικά πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους καθυστερούν να καταβάλουν φόρους. 

Χθες, το μεσημέρι παρέμβαση για το θέμα με τους αγρότες έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος τράβηξε παράμερα στο περιθώριο ημερίδας για το Ιόνιο και την Αδριατική τον πρωθυπουργό και τού είπε ότι κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα της φορολόγησής τους την ώρα που επίκειται σκλήρυνση της στάσης τους με νέες κινητοποιήσεις. 

Έπειτα από το σύντομο τετ α τετ ο κ. Σαμαράς κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον αρμόδιο υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και αποφάσισαν ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων. 

Το ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε τις αλλαγές με την επισήμανση πως "αν είχαν γίνει νωρίτερα θα είχε αποφευχθεί μία μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο". 

Όμως προχώρησε και σε μία πολιτική διαπίστωση αναφέροντας χαρακτηριστικά στην δήλωσή του ότι το μήνυμα είναι ότι οι αρμόδιοι υπουργοί (δηλαδή ο Γιάννης Στουρνάρας) πριν πάρουν αποφάσεις θα πρέπει να τις συζητούν και στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και με τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς. 

Πυρά δέχτηκε όμως από το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Δένδιας για το νομοσχέδιο που κατέθεσε για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. "Το νομοσχέδιο κινείται μακράν των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, χωρίς μάλιστα να έχουν ζητηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο οι απόψεις του" τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη ζητώντας την απόσυρσή του.