«Η Ελλάδα, όχι μόνο ως φίλη του παλαιστινιακού λαού αλλά και ως χώρα, που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πάντα έτοιμη να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχυθεί η ειρηνευτική διαδικασία» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Riad Al Malki.

Ο κ. Αβραμόπουλος και ο Riad Al Malki είχαν πολύωρη συζήτηση σήμερα το πρωί στο Πεντάγωνο πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όπως δήλωσε θεωρεί αναγκαίο η διαδικασία ειρήνευσης μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ να οδηγήσει, το συντομότερο δυνατόν, σε μία μόνιμη και δίκαιη λύση με εγγυήσεις από τη Διεθνή Κοινότητα.

Τώρα ως προς το μέλλον της Παλαιστίνης είπε ότι:

«Επιζητούμε, μία λύση που θα προβλέπει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους ανεξάρτητου και μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο μίας ειρηνικής συνύπαρξης με το Ισραήλ.

Αυτή ήταν, εξάλλου, και η θέση της χώρας μας την οποία είχα την ευθύνη να υποστηρίξω ο ίδιος το Νοέμβριο του 2012 στη Νέα Υόρκη στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η Ελλάδα, όχι μόνο ως φίλη του παλαιστινιακού λαού αλλά και ως χώρα, που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πάντα έτοιμη να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχυθεί η ειρηνευτική διαδικασία».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Riad Al Malki δήλωσε ότι:« Είναι πολύ σημαντική στιγμή, για μένα που βρίσκομαι στην Αθήνα και που συναντώ έναν καλό φίλο, κατά τη θητεία του οποίου, η Ελλάδα ψήφισε υπέρ της αποδοχής της Παλαιστίνης ως κράτους μη μέλους του ΟΗΕ».

Ο κ. Riad Al Malki εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τις τελευταίες προσπάθειες που πραγματικά καταβάλλονται από τον υπουργό Κέρι, μπορεί να υπάρξει μία πιθανή συμφωνία που θα τους επιτρέψει να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση της υπογραφής μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.