Το πολυάριθμο αγροτικό μπλόκο της Λάρισας στον κόμβο της Νίκαιας, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο μπλόκο της Νίκαιας, για να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την αμέριστη αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, στους αγωνιζόμενους αγρότες» σημείωσε ο κ. Κουτσούμας ενώ πρόσθεσε: «ο αγώνας είναι δίκαιος, πρέπει να συνεχιστεί. Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών, έτσι όπως τα κατέληξε η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων, θα πρέπει αυτά τα αιτήματα να γίνουν πράξη».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε πως μέσα και από τους αγροτικούς αγώνες πρέπει «να οικοδομείται η μεγάλη λαϊκή συμμαχία που έχει ανάγκη ο τόπος. Μια συμμαχία που δεν θα χωρίζει τους ανθρώπους, τους αγρότες, τους άλλους εργαζόμενους, ανάλογα με το τι δουλειά κάνουν ή σε ποιο κλάδο ανήκουν, ούτε με το ποιες ήταν οι πολιτικές τους πεποιθήσεις μέχρι χτες, αλλά θα πρέπει να τους ενώνει σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ενάντια σ” αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, ενάντια στην ΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια ξεκλήριζε την αγροτιά ή έκανε τέτοιες προσπάθειες με τα μέτρα που έπαιρνε, αλλά για μια ακόμη φορά με την ΚΑΠ 2014 – 2020, θέλει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα».


Για τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους αγρότες πρόσθεσε ότι «μοιάζει περισσότερο με κοροϊδία, με στάχτη στα μάτια του λαού, οι χτεσινές προτάσεις της κυβέρνησης για τα λογιστικά βιβλία, που δήθεν από 10.000 ευρώ εισόδημα θα πάει στις 15.000 για τους αγρότες, ώστε να μην τα κρατάνε όσοι έχουν μέχρι αυτό το ποσό. Υποστηρίζουμε και έχουν δίκιο οι Έλληνες αγρότες όταν ζητάνε 40.000 ευρώ να είναι το όριο, προσαυξημένο κατά 5000 για κάθε παιδί».