Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Με τον κίνδυνο της διαγραφής φλερτάρει επικίνδυνα ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έπειτα απο την απόφαση του να ξεκινήσει «αντάρτικο», αυτοανακηρύσσοντας τον εαυτό του, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο νεαρός γόνος της πολιτικής οικογένειας από τη Βόρειο Ελλάδα, που εκλέχθηκε βουλευτής σε ηλικία μόλις 29 ετών, «κληρονομώντας» τη θέση του πατέρα του στα βουλευτικά έδρανα, σε συνομιλία που είχε σύμφωνα με πληροφορίες, με τον πρωθυπουργό, αρνήθηκε να δεχτεί το χρίσμα για το Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να «χτυπήσει» την υποψηφιότητα Μπουτάρη και επέμεινε στην διεκδίκηση του θώκου της Περιφέρειας.

Ο κ. Σαμαρας φέρεται να του ξεκαθάρισε, «ή το Δήμο Θεσσαλονίκης ή τίποτα», ωστόσο ο νεαρός περιφερειάρχης που βρέθηκε σε αυτή τη θέση όταν εξέπεσε του αξιώματος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, επέλεξε τη ρήξη και ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης την υποψηφιότητά του, για να προλάβει τις εξελίξεις, με ένα έντονο παρασκήνιο, που πρώτο αποκάλυψε χθες το newpost.gr.

Το παρασκήνιο ωστόσο είχε και συνέχεια, καθώς όταν χθες ο Γιάννης Ιωαννίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, έχοντας εξασφαλίσει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν κάνει πίσω και συνεχίζει να είναι κανονικά υποψήφιος.

Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη, το ενδεχόμενο διαγραφής του «αντάρτη» Τζιτζικώστα από τη Νέα Δημοκρατία είναι ιδιαίτερα πιθανό, καθώς με αυτό τον τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς και θα ενισχύσει την υποψηφιότητα Ιωαννίδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του νεαρού Περιφερειάρχη.

Βουλευτές και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πάντως, σχολίαζαν έντονα στο newpost.gr, το timing που διάλεξε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ο Απόστολος Τζιτζικώστας, οταν στην επικαιρότητα κυριαρχούσε μόνο ο «χαμός» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες Καρυπίδη και Βουδούρη. «Κατάφερε να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ απο την δύσκολη θέση και να κάνει ζημιά στο κόμμα που τον ανέδειξε σε τόσο νεαρή ηλικία», σημείωναν χαρακτηριστικά.