current views are: 1

8 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση15:00

Στουρνάρας: Το πρωτογενές πλεόνασμα θα υπολογιστεί με τον σωστό τρόπο

Έκτακτη συνάντηση εφ’ όλης της ύλης πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Δημοσίευση 15:00’
αρθρο-newpost

Έκτακτη συνάντηση εφ’ όλης της ύλης πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Ρεπορτάζ: Πάνος Ρασσιάς

Αυστηρή απάντηση στον επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ραντερμάχερ, έστειλε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε, ο κ. Στουρνάρας το πρωτογενές πλεόνασμα θα βγει σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν, «με το σωστό τρόπο», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε ότι είναι ενημερωμένη και η τρόικα

Όπως σημείωσε μάλιστα ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, ο επικεφαλής της Eurostat, έθεσε επί της ουσίας ένα τεχνικό ζήτημα, την ώρα που οι υπολογισμοί της ελληνικής κυβέρνησης είναι ακόμη πιο σκληροί από αυτούς της Eurostat, καθώς δεν υπολογίζεται η επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι πολύ λιγότερο και είμαι βέβαιος ότι όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χαρούν πάρα πολύ, και όχι μόνο ο κ. Σαμαράς, με το αποτέλεσμα που θα έχουμε σε λίγες ημέρες», επεσήμανε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση φροντίζει να οριστικοποιηθεί η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, ενώ αναφορικά με το ζήτημα της Eurostat είπε ότι «εμείς βγάζουμε τα εθνικά στοιχεία, τα οποία θα επιβεβαιώσει και η Eurostat, ενώ επιβεβαιώνονται και από την τρόικα».


σχετικα αρθρα