Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα ο Επικεφαλής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη ( ALDE) και υποψήφιος πρόεδρος των Φιλελευθέρων για την προεδρία της Κομισιόν, Guy Verhofstadt, ο Πρόεδρος της Δράσης, Ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης και η αντιπρόεδρος της Δράσης Αντιγόνη Λυμπεράκη.
 
Κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η παραδοχή ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι από τις πιο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον της Ε.Ε, στις οποίες οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για την πορεία που θα ακολουθήσει η Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια, διορθώνοντας στρεβλώσεις και λάθη.

«Στηρίζουμε ένα ευρύτερο ψηφοδέλτιο με επίκεντρο τη Δράση για τις Ευρωεκλογές. Η Δράση ανήκει και στο Ευρωπαϊκό Κόμμα των Φιλελευθέρων, αλλά και ο Πρόεδρός της στη δική μας ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο», τόνισε ο κ. Φερχόφστατ.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Από την πλευρά της Δράσης θα προτείνω στα αρμόδια όργανα να είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη πρώτη από τα στελέχη της Δράσης σε όποιο ψηφοδέλτιο, είτε της Δράσης είτε μίας ευρύτερης συμμαχίας, την οποία και επιδιώκουμε», αποκάλυψε με τη σειρά του ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Χρειάζεται να ψηφίσουμε θετικά για την Ευρώπη, όχι να κατευθυνθούμε από θυμό. Κυρίως γιατί αυτό που απαιτείται είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη μέσω της παραγωγής, η στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Οι καρέκλες στο δημόσιο, δεν φέρνουν πλούτο και δεν δημιουργούν πραγματική απασχόληση», πρόσθεσε η κ. Λυμπεράκη.