«Σε αυτήν την διπλή εκλογική μάχη, ο καθένας και η καθεμιά, πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο την ζωή του, τα προβλήματά του και τις δυσκολίες του», υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στο Περιστέρι, καλώντας, σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

Προτάσσοντας το θέμα της ανεργίας, είπε ότι οι θέσεις των κομμάτων για την ανακούφιση των ανέργων, την επίλυση των αναγκαίων προβλημάτων, αλλά και την οριστική λύση του προβλήματος με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες, πρέπει να αποτελέσουν ενιαίο κριτήριο ψήφου και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ανέφερε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ απαντούν και στο σήμερα και στο αύριο, τονίζοντας ότι οι θέσεις του κόμματος απαντούν στο τι πρέπει να διεκδικηθεί σήμερα με πρωτοπόρο το εργατικό λαϊκό κίνημα που είναι αναγκαίο να ανασυνταχθεί, με ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, στον καπιταλισμό για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για την λαϊκή εξουσία.

«Εδώ σ' αυτές τις λαϊκές γειτονιές που η ανεργία τσακίζει κόκαλα, η φτώχεια εξαθλιώνει, η πείνα θερίζει, εδώ πρέπει ακόμα περισσότερο, να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη» είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «αυτό πρέπει να γίνει με όρους οργανωμένης συλλογικής δράσης και διεκδίκησης που ξεκινά και καταλήγει στην ευθύνη πρώτα απ' όλα, του κράτους να καλύψει άμεσα κάθε βασική ανάγκη της λαϊκής οικογένειας, μέσα από τις κρατικές δομές».

«Με τέτοιους όρους θα δυναμώνει η λαϊκή αλληλεγγύη και δε θα χρειάζεται χορηγούς τα μονοπώλια αλλά ούτε και τις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, τα τσεπώνουν χοντρά, για να ξελασπώσουν το σύστημα που γεννά και αναπαράγει την ανεργία» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ζήτημα «υποταγή ή χειραφέτηση από την πολιτική των μονοπωλίων» πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις εκλογές προσθέτοντας ότι «η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση με Λαϊκή Εξουσία για κάθε χώρα της Ευρώπης και για την Ελλάδα, είναι θέση ταξική και θωρακίζει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα απέναντι στους όψιμους «ευρωσκεπτικιστές» που σηκώνουν τη σημαία της εξόδου από το ευρώ, γιατί θέλουν να βάλουν τους εργάτες τους άνεργους τους ανθρώπους του μόχθου, κάτω από ξένη σημαία δυνάμεων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου».