Αντίθετος στην λογική των χρισμάτων και των στηρίξεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές εμφανίστηκε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος
 
Μιλώντας στον Σκάι είπε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ανακοινώσει λίστα ονομάτων με στηρίξεις και χρίσματα. Για τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και το θέμα που προέκυψε με τις δύο υποψηφιότητας για την περιφέρεια της Κεντρικής Ελλάδας είπε πως  «ο κ. Τζιτζικώστας ήταν είναι και θα παραμείνει φίλος μου. Αλλά άλλο η πολιτική και άλλο η φιλία». 
 
Πρόσθεσε δε πως ο κ. Ιωαννίδης είναι καταξιωμένος ικανός και βουλευτής της ΝΔ και κάλεσε τους Μακεδόνες να τον κρίνουν και να τον επιλέξουν. 
 
Για το ίδιο θέμα που έχει προκύψει στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με τις υποψηφιότητας Μπακογιάννη και Γιαννόπουλου ο κ. Παπαμιμίκος είπε πως θεωρούμε πως οι πολίτες της Στερεάς θα στηρίξουν τον κ. Μπακογιάννη έναν νέο, ικανό και καταξιωμένο άνθρωπο. «Το τι θα κάνει ο κ. Γιαννόπουλος, είναι δικό του θέμα», τόνισε. 
 
Ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο διαγραφών για τους «αντάρτες» ενώ διέψευσε πως είχε έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Ιωαννίδη. 
 
Επεσήμανε δε πως πρέπει «να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την παραπολιτική» και να γυρίσουμε την πλάτη στις μικροκομματικές σκοπιμότητες.