Η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρευρέθη σήμερα στο συλλαλητήριο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας, παρουσία μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Λάρισας, καθώς και στελεχών του Κινήματος.

Με αφορμή την παλλαϊκή κινητοποίηση των αγροτών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκρασθεί τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και να ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια για την έξοδο του πρωτογενούς τομέα από τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει. Δεν είναι δυνατόν να τους ζητείται τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ, ούτε είναι σωστό να μην μπαίνει φρένο στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, αλλά και στον πλειστηριασμό σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Οι Έλληνες αγρότες έχουν σημαντικές προοπτικές, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις ποτέ δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να τις εξετάσουν. Δεν διεκδίκησαν όσα δικαιούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχασαν όλες τις κοινοτικές μάχες για τα αγροτικά προϊόντα μας και ποτέ δεν εφαρμόσθηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την έξοδο του πρωτογενούς τομέα από τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει. Σήμερα όμως περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε άμεσα νέα αναπτυξιακή αγροτική πολιτική.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε ακράδαντα ότι και τα δάνεια και τα χρέη των αγροτών πρέπει να τύχουν ειδικής μεταχείρισης και το κόστος παραγωγής (π.χ. πετρέλαιο, ρεύμα) πρέπει να μειωθεί. Η αγροτική ανάπτυξη τροφοδοτεί την οικονομική δραστηριότητα και λειτουργεί ως βασικός αρμός του κοινωνικού ιστού στην ελληνική ύπαιθρο. Αυτό πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό από τους κυβερνώντες».