Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Καμία έκπληξη δεν υπήρξε στον ΣΥΡΙΖΑ από την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την λίστα των Ευρωεκλογών και να την αντικαταστήσει με σταυρό προτίμησης. « Η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και προκειμένου να αποφύγει την συντριβή σκέπτεται διάφορα σενάρια λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άδικα όμως. Τίποτε απ όλα αυτά δεν πρόκειται να ανατρέψει το κλίμα  που υπάρχει.» 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να κινητοποιηθούν οι κομματικοί στρατοί αλλά και οι ίδιοι οι υποψήφιοι. « Πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα έχουν μεγαλύτερα οφέλη δεδομένου ότι οι ίδιοι οι υποψήφιοι θα δώσουν την μάχη του σταυρού για να εκλεγούν σημειώνουν ακόμα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Λες και η αναμέτρηση έχει να κάνει με τα πρόσωπα και όχι με τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια.»

Προσθέτουν μάλιστα ότι είναι σίγουροι ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. 

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρέμουν την αντιπαράθεση πάνω στην πορεία της Ευρώπης και τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και για αυτό προσπαθούν να μεταβάλλουν τις ευρωεκλογές σε ένα κυνήγι σταυρού και σε μια μάχη μεταξύ προσωπικοτήτων» ανέφεραν ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Εν τω μεταξύ τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον ενεργά δίπλα στο πλευρό των αγροτών .Χθες  οι Θεσσαλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, υποψήφια Περιφερειάρχισσα Θεσσαλίας, Δημήτρης Γελαλής, Νίκος Μιχαλάκης και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βρέθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας προκειμένου να δηλώσουν την συμπαράσταση τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις. 

Άλλωστε μέσα στις προτεραιότητες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ενίσχυση της μάχης των μπλόκων δεδομένου ότι  θεωρούν ότι οι αγρότες είναι ένας κλάδος που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση. 

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τόνιζαν μάλιστα ότι ο «ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται στην απόγνωση αδυνατώντας  να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, καθώς και στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες.

Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια.»