Οι μεγάλες αυξήσεις των τιμών των διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, που τέθηκαν σε ισχύ από την περασμένη Πέμπτη, στερούνται κάθε λογικής δήλωσε ο δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπακογιάννης, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των σταθμών διοδίων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ αντίστοιχα έχουν αυξηθεί και οι τιμές των διοδίων που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί.

Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, σε συνδυασμό με την εκτόξευση της τιμής της βενζίνης, πλήττει τόσο τον κλάδο της βιομηχανίας και του τουρισμού της Περιφέρειας, όσο και τους κατοίκους της περιοχής.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας υπογράμμισε την ανάγκη διαλόγου του κεντρικού κράτους με την παραχωρησιούχο εταιρεία, με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων των τοπικών κοινωνιών, προσθέτοντας ότι η απλή τήρηση των συμβάσεων που επιβάλλει αυξήσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις δεν συνιστά λύση.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα αντισταθμιστικών οφελών και κοινωνικών τιμών για τους ανέργους και τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, ενώ θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, που κινούνται μεταξύ τοπικών σταθμών.

Για τους αγρότες

Σε ό,τι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απαιτεί αμοιβαίες υποχωρήσεις, από όλες τις πλευρές. «Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να καταφεύγουμε στις γνωστές πρακτικές που ζημιώνουν τον απλό πολίτη», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη χάραξης μίας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής αγροτικής πολιτικής.

Όπως είπε, στην προσπάθεια αυτή καταλυτικό ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα επενδυτικά προγράμματα που πρέπει να στοχεύουν στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.