Για νέα πολιτικά δεδομένα αλλά και για ανησυχίες που δημιουργούνται κάνει λόγο ο Ηλίας Μόσιαλος σε δήλωσή του με αφορμή την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών.

«Αν δεν πηγαίναμε σε σταυρό θα έπρεπε να είχαμε σε κάθε κόμμα μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία», υποστήριξε ο κ. Μόσιαλος και προσέθεσε: «Το ίδιο ισχύει και για την πρόταση καθιέρωσης μονοεδρικών περιφερειών. Αυτό όμως προϋποθέτει την ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων. Μέχρι αυτό να εξασφαλιστεί, ο σταυρός παρότι μπορεί να μην θεωρείται ιδανικό σύστημα, είναι σίγουρα καλύτερος από τις επιλογές που μπορεί να κάνουν οι εκάστοτε αρχηγοί των κομμάτων».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι« κατανοώ επίσης τις ανησυχίες πολλών εκ των "58", αλλά αυτές μπορούν να λυθούν άμεσα με την κάθοδο ως υποψηφίων στις εκλογές με σταυρό των πιο προβεβλημένων στελεχών τους».

«Πιστεύει κανείς ότι αν είναι υποψήφιοι για παράδειγμα ο Γιάννης Βούλγαρης ή ο Γιώργος Παγουλάτος θα έχουν πρόβλημα αναγνωρισημότητας;» διερωτήθηκε ο πρώην βουλευτής και προσέθεσε:

«Ας το τολμήσουν και δεν θα χάσουν».

«Αν ο λαός θέλει να δει μια μεγάλη κεντροαριστερά τότε δεν θα ψηφίσει μόνο τους κομματικούς υποψήφιους. Θα έχει την δυνατότητα να διαλέξει από ένα πολύ ευρύτερο ψηφοδέλτιο. Ο λαός ξέρει να κρίνει. Κι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα στηρίξει τέτοιες υποψηφιότητες», κατέληξε ο κ. Μόσιαλος.