Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ποικίλες αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η κυβερνητική πρωτοβουλία για την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης στην επερχόμενη αναμέτρηση της 25ης Μαΐου. 

Υπό το βάρος των πολιτικών σκοπιμοτήτων και της στείρας λογικής του «όχι σε όλα» ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκρινε με σφοδρότητα μία απόφαση της κυβέρνησης η οποία... ούτε λίγο ούτε πολύ αποτελούσε πολιτική θέση της Κουμουνδούρου – τουλάχιστον μέχρι τις περασμένες ευρωεκλογές του 2009!

Τουλάχιστον αυτό υποστήριζε παραμονές της περασμένης εκλογικής αναμέτρησης, και συγκεκριμένα στις 17 Μαΐου του 2009 ο ευρωβουλευτής -τότε- του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Αντί οι ευρωβουλευτές να διορίζονται από τους αρχηγούς, θα πρέπει να εκλέγονται δημοκρατικά από τους πολίτες», υπογράμμιζε τότε σε δήλωσή του ο κ. Παπαδημούλης, θέση εκ διαμέτρου αντίθετη με τα όσα αναφέρει τώρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση

Του λόγου το αληθές καταδεικνύει η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, όπου έκανε λόγο για «απέλπιδα προσπάθεια» της κυβέρνησης να «αποφύγει την επερχόμενη συντριβή» στις ευρωεκλογές και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «στην πραγματικότητα ψάχνουν προσωπικούς στρατούς υποψηφίων βουλευτών που θα επιδίδονται στη μάχη του σταυρού».

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρέμουν την αντιπαράθεση πάνω στην πορεία της Ευρώπης και τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και για αυτό προσπαθούν να μεταβάλλουν τις ευρωεκλογές σε ένα κυνήγι σταυρού και σε μια μάχη μεταξύ "προσωπικοτήτων". Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί όμως είναι ότι όσα νομικίστικα τερτίπια κι αν σκαρφιστούν, τα ψωμιά τους και τα κουκιά τους είναι μετρημένα», ανέφερε η Κουμουνδούρου.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι: Προς τι αυτή η οβιδιακή μεταμόρφωση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα;