current views are: 1

11 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση05:00

Οι 30 «καμικάζι» του Βενιζέλου για ανατροπή του κλίματος στις ευρωεκλογές

Η απόφαση της κυβέρνησης για σταυρό στις ευρωεκλογές και διπλασιασμό της λίστας των υποψηφίων ,έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς. 

Δημοσίευση 05:00’
αρθρο-newpost

Η απόφαση της κυβέρνησης για σταυρό στις ευρωεκλογές και διπλασιασμό της λίστας των υποψηφίων ,έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Η απόφαση της κυβέρνησης για σταυρό στις ευρωεκλογές και διπλασιασμό της λίστας των υποψηφίων ,έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς. 

Είναι αρκετά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που το σκέφτονται σοβαρά να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές. Όπως λένε αρκετοί ,δεν έχουν να χάσουν τίποτα ,αντιθέτως μπορεί να βγουν κέρδη από τις ευρωεκλογές. 

Πολλοί βλέπουν την ευρωβουλή σαν πολιτική αποκατάσταση και κάποιοι υπολογίζουν πως αν είναι υποψήφιοι και καταφέρουν σε πανελλαδικό επίπεδο να συγκεντρώσουν έναν μεγάλο αριθμό σταυρών αλλάζει και η πορεία τους για την επόμενη ημέρα

Με την νομιμοποίηση της πανελλαδικής κάλπης θα μπορέσουν να παίξουν ρόλο στην επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταστρώνει ήδη σχέδια. Αυτό που θα επιθυμούσε είναι να βρεθούν 30 καμικάζι να τρέξουν σε όλη την Ελλάδα ,να μιλήσουν για το ΠΑΣΟΚ και βεβαίως να αγωνιστούν για να πάρουν τον σταυρό. 

Ονόματα έχουν αρχίσει να ακούγονται. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιθυμούσε να βρίσκονται στη λίστα των 42 στελέχη όπως η Συλβάνα Ράπτη ,η Χριστίνα Μανωλοπούλου αλλά και ο Κυριάκος Πιερακάκης μέλος του ΠΣ του κόμματος και άνθρωπος που εμπιστεύεται απολύτως ο κος Βενιζέλος. 

Στην λίστα των 42 θα βρίσκονται στελέχη που θα εκφράζουν το στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου. Το όνομα που ακούστηκε έντονα είναι αυτό του Παύλου Γερουλάνου

Από τη συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο γραμματέας του κόμματος Χρήστος Αηδόνης με πολλές επαφές και αναφορές στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ αλλά και με άνεση στις τοπικές κοινωνίες, πολλοί εκτιμούν ότι ο κος Αηδόνης θα μπορούσε να είναι η έκπληξη των ευρωεκλογών. 

Στο ΠΑΣΟΚ θα έβλεπαν με καλό μάτι και υποψηφιότητα του Ηλία Μόσιαλου από τη Δυναμική Ελλάδα. Απο κει και πέρα αυτό που βασικά θα αναζητήσουν από τη Χαριλάου Τρικούπη είναι προσωπικότητες με κύρος, επαγγελματική καταξίωση που θα μπορέσουν να μιλήσουν στους Έλληνες πολίτες. 

Ο κίνδυνος για όσα πρωτοκλασάτα στελέχη αποφασίσουν να εκτεθούν στην ψήφο είναι το ΠΑΣΟΚ να μην πάει καθόλου καλά ,στις ευρωεκλογες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βρει ανθρώπους με τους οποίους ουσιαστικά θα μοιραστεί στην ήττα. Αυτό σκέφτεται και μια σειρά στελεχών που έχει αποφασίσει να αμφισβητήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά τις ευρωεκλογές. 

Οι 58 δεν έχουν μηχανισμό 

Το βασικό πρόβλημα των 58 είναι η απουσία μηχανισμού. Αυτός είναι και ο μεγάλος τους φόβος ενόψει ευρωεκλογών και σταυρού. Η λίστα βόλευε τους 58 διότι θα είχαν εκπροσώπηση στις υψηλές θέσεις του ευρωψηφοδελτίου. Τώρα με την απουσία μηχανισμού υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο οι υποψήφιοι να ¨χαθούν¨ απο τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά θα τους ¨καταπιούν¨. Ωστόσο ο Ηλίας Μόσιαλος με ανακοινωσή του τους προέτρεψε να μην φοβηθούν ,μάλιστα κάλεσε και τον Γιάννη Βούλγαρη και το Γιώργο Παγουλάτο να είναι υποψήφιοι. 

Από τους 58 αναμένεται να προταθεί και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ,ο οποίος συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι πρόσωπο που θα ξεχωρίσει.


σχετικα αρθρα