Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Δίπλα στον Οδυσσέα Βουδούρη βρέθηκε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς χθες το βράδυ προκειμένου να δείξει και έμπρακτα την στήριξη που δίνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον υποψήφιο περιφερειάρχη της Πελοποννήσου. Και οι δυο παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η πολιτική Κίνηση « ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά και η οποία είχε ως θέμα της αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Με την κίνηση αυτή το προεδρικό στρατόπεδο ήθελε να δηλώσει ότι η φλυαρία που υπάρχει σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από αυτό το θέμα θα πρέπει να σταματήσει δεδομένου ότι υπάρχει και η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με αυτό το θέμα. Ήταν ακόμα και ένα μήνυμα προς κάποια τοπικά στελέχη της Πελοποννήσου που αντιδρούν στην υποψηφιότητα Βουδούρη και τα οποία εκδήλωσαν την διαφωνία τους με έντονο τρόπο. 

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η δήλωση που έκανε και ο Γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Βίτσας όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα των συνεργασιών «Το συνέδριό μας έχει καταλήξει και για το εύρος των συνεργασιών. Κάθε πολίτης, άνδρας και γυναίκα, είναι ευπρόσδεκτος και αναγκαίος στην προσπάθεια να ανατρέψουμε την καταστροφική πολιτική, να ανασχέσουμε την τεράστια ανθρωπιστική κρίση». 

«Σε πολιτικό επίπεδο συγκροτούμε ένα κύμα ανατροπής από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Ο πυρήνας αυτής της πολιτικής, το κέντρο της, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική που αναζητά μονόπλευρη συνεργασία με την ηγεσία του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει απορριφθεί, ακριβώς γιατί καθιστά κεντρικό ζητούμενο την επιβεβαίωσή της από τις ηγεσίες τους και κάνει την ανάγκη να φύγουν τα μνημόνια, η τρόικα, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εξάρτημα της θέλησής τους», υπογράμμισε και πρόσθεσε: 

«Είμαι σίγουρος πως οι αριστεροί, οι κομμουνιστές, οι ριζοσπάστες, κάθε δημοκράτης και έντιμος πατριώτης κινούνται και βοηθούν την κοινωνική ανάγκη για να σταματήσει η καταστροφή. Τα άλλα είναι θεωρητικά σχήματα. Η ώρα είναι τώρα και η ψήφος στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές θα δείξει την αναντιστοιχία κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με την κοινωνική ανάγκη και θέληση». 

Τις επόμενες ημέρες μέρες μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να συναντηθεί με τον Οδυσσέα Βουδούρη προκειμένου και ο ίδιος  να δείξει ότι δεν υπάρχει θέμα με την υποψηφιότητα του.