current views are: 1

11 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση07:51

Χρυσοχοΐδης: Θα εξαιρεθούν από τα διόδια και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό

Απέρριψε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα περί ανακολουθίας δηλώσεων που του καταλογίζονται σχετικά με τις τιμές των διοδίων και ανακοίνωσε 

Δημοσίευση 07:51’
αρθρο-newpost

Απέρριψε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα περί ανακολουθίας δηλώσεων που του καταλογίζονται σχετικά με τις τιμές των διοδίων και ανακοίνωσε 

Απέρριψε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα περί ανακολουθίας δηλώσεων που του καταλογίζονται σχετικά με τις τιμές των διοδίων.

«Είμαι  απόλυτα έντιμος, σωστός και πιστός σε αυτό που είπα», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και επανέλαβε ότι οι  αυξήσεις των διοδίων που ανακοινώθηκαν είναι αυτές που προβλέπονται από τις αρχικές συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων το 2007. 

Παραδέχθηκε εκ νέου ότι υπήρχε μια αδικία για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά αυτή αντιμετωπίστηκε καθώς δεν θα πληρώσουν την αύξηση της τιμής των διοδίων στις Αφίδνες.

Απο τις αυξήσεις στα διόδια θα εξαιρεθούν και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή. Προϋπόθεση είναι να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις από τους Δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύει τη σχέση τους με την περιοχή, όπως και οι μόνιμοι κάτοικοι» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως εξήγησε, η τιμή διέλευσης από τα διόδια Αφιδνών για τους κατοίκους του δήμου Ωρωπού θα παραμείνει στα 2,10 ευρώ για τα ΙΧ. Όποιος αποδεικνύει μια σχέση με την περιοχή μπορεί να πάρει το αυτόματο μηχάνημα για να έχει την έκπτωση, επισήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι αν δεν αυξηθούν οι τιμές των διοδίων τότε τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Θέλουμε να το κάνουμε αυτό;», διερωτήθηκε.

Αν επιλέξουμε να χρηματοδοτούμε αυτόν που θέλει να πάει στον Ωρωπό για το εστιατόριο ή  για μπάνιο και να στερήσουμε χρήματα από τον άστεγο και τον φτωχό, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος, πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα