Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στον χώρο της Κεντροαριστεράς με τους 58 να εξακολουθούν να αμφιβάλουν για το εάν θα πρέπει να συνεχίσουν ή όχι στο εγχείρημα της "Ελιάς". 

Σημαντικό κομμάτι της Πρωτοβουλίας πιστεύει πως το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τούς ενημέρωσε για την κατάργηση της λίστας συνιστά "καπέλωμα" και δημιουργεί ζητήματα εμπιστοσύνης μεταξύ των εταίρων. 

Γι' αυτό και ορισμένοι προτείνουν άμεση συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με αντιπροσωπεία των 58 μόλις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστρέψει την Τετάρτη στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες. 

Οι 58 θεωρούν ότι οι παρεμβάσεις των Γιάννη Ραγκούση και Άννας Διαμαντοπούλου που στάθηκαν επικριτικά απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης για την σταυροδοσία στην εκλογή των ευρωβουλευτών, με αιχμή τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε, δικαιώνουν την αγανάκτησή τους απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του. 

Πολλοί μιλούν για ρήγμα στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-58 που ούτως ή άλλως ποτέ δεν είχαν "ομαλοποιηθεί" όμως και στην Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν ακατανόητη την στάση της Πρωτοβουλίας αλλά και τις απειλές τους ότι θα εγκαταλείψουν την "Ελιά". 

"Αν δηλαδή πηγαίναμε στις ανοιχτές διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών είναι σίγουρο ότι στις πρώτες θέσεις θα εκλέγονταν στελέχη των 58;" συζητούν στο ΠΑΣΟΚ όπου οι περισσότεροι αποδέχτηκαν με ικανοποίηση τις τελευταίες εξελίξεις. 

Όλοι πάντως παραδέχονται ότι προβάδισμα αποκτούν εκ των πραγμάτων όσοι είναι δημοφιλείς, αναγνωρίσιμοι και έχουν πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και ειδικά στα τηλεοπτικά κανάλια. 

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε σε δημοσιογράφους ότι το πολιτικό παιχνίδι των ευρωεκλογών αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον...