current views are: 1

11 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση10:47

Ο Νικήτας, ο Άρης, η Όλγα, ο «άγνωστος Χ» και ο Καμίνης

Αν η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε αποδεχθεί την πρόταση να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, η ΝΔ θα είχε αποφύγει ένα μεγάλο πονοκέφαλο και η πρωτεύουσα- κατά τα λεγόμενα, θα γνώριζε την επόμενη δήμαρχό της. 

Δημοσίευση 10:47’
αρθρο-newpost

Αν η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε αποδεχθεί την πρόταση να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, η ΝΔ θα είχε αποφύγει ένα μεγάλο πονοκέφαλο και η πρωτεύουσα- κατά τα λεγόμενα, θα γνώριζε την επόμενη δήμαρχό της. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Αν η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε αποδεχθεί την πρόταση να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, η ΝΔ θα είχε αποφύγει ένα μεγάλο πονοκέφαλο και η πρωτεύουσα- κατά τα λεγόμενα, θα γνώριζε την επόμενη δήμαρχό της. Είπε όμως κατηγορηματικά «όχι» και το Μέγαρο Μαξίμου ταλανίζεται για την εξεύρεση του προσώπου που μπορεί να κερδίσει τον πρώτο δήμο της χώρας.  

Εκτός της Όλγας Κεφαλογιάννη, στο τραπέζι έπεσαν τα ονόματα του Νίκου Δένδια και του Μάκη Βορίδη, του Κωνσταντίνου Μίχαλου και του Γιώργου Πατούλη και πολλών άλλων- υποψηφιότητες που για διάφορους λόγους απορρίφθηκαν.  

Τελευταία, ακούστηκε και το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη, ταυτόχρονα με μια πιθανή υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την περιφέρεια Αττικής, μιας που ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης προτίμησε να μείνει πιστός στο «χωριό» του. Όμως ούτε και αυτό το σενάριο προχώρησε. 

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός, βρίσκονται πλέον σε δίλλημα μεταξύ δύο παλιών γνωστών: του Νικήτα Κακλαμάνη και του Άρη Σπηλιωτόπουλου οι οποίοι έχουν δηλώσει δημοσίως ότι ενδιαφέρονται. 

Μάλιστα, ο Ν. Κακλαμάνης (στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ) αποκάλυψε ότι είχε συνάντηση με τον  Πρωθυπουργό στην οποία έκανε σαφές ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του αν η ΝΔ επιλέξει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.  

Ο Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επανάληψη ενός φαινομένου Τζιτζικώστα και αυτό δεν το αντέχει το Μέγαρο Μαξίμου.  

Το πρόβλημα- όπως περιγράφεται είναι ότι ο Ν. Κακλαμάνης και ο Α. Σπηλιωτόπουλος, έχουν αρκετά κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά. Και κυρίως ότι αντλούν ψηφοφόρους από τον χώρο στον οποίο κινείται με άνεση και ο Γ. Καμίνης. Τους αστούς και μεσοαστούς ψηφοφόρους της Α’ Αθηνών, ενώ δεν διεμβολίζουν ούτε την άκρα δεξιά (τι ποσοστό άραγε θα πάρει ο Ηλίας Κασιδιάρης;) ούτε την αριστερά. Θυμίζουμε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης έχασε στον δεύτερο γύρο των τελευταίων εκλογών, αν και στον πρώτο, συγκεντρώνοντας το 34,97 των ψήφων, προηγούνταν του Γ. Καμίνη κατά 6,67 μονάδες. Βεβαίως, εκτιμάται ότι ο Α. Σπηλιωτόπουλος θεωρείται ότι έχει ικανό ποσοστό απήχησης στην κεντροαριστερά, αλλά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θεωρείται σκληρό καρύδι.  

Η τελική απόφαση, ανήκει στον Α. Σαμαρά και λέγεται ότι θα ληφθεί ως το τέλος της εβδομάδας. Λογικά, θα κινηθεί μεταξύ των δύο αλλά έως την ημέρα που θα ανακοινωθεί το όνομα, καλό είναι να μην προεξοφλούμε τίποτα… 


σχετικα αρθρα