Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Με μια μεγάλη εκδήλωση το Θέατρο Ακροπολ την ερχόμενη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κηρύξει και τυπικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκεί για πρώτη φορά θα συγκεντρωθούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και ο υποψήφιος δήμαρχος της  Αθήνας προκειμένου να δώσουν το στίγμα του προεκλογικού τους αγώνα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα είναι παρών στην εκδήλωση αναμένεται να αναφερθεί στην σπουδαιότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών « αφού μέσα από αυτές  τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις θα αναδειχθεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.»

Τα προβλήματα πάντως με τον Οδυσσέα Βουδούρη δεν έχουν κοπάσει ακόμα αφού μετά την οργάνωση της Μεσσηνίας και η Αρκαδία εναντιώθηκε στην υποψηφιότητα του .Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος πάντως στο θέμα έκανε για μια ακόμη φορά την αυτοκριτική του λέγοντας ότι τέτοιου είδους προβλήματα θα έπρεπε να ειχανε  αποφευχθεί ενώ έμμεσα έβαλε και θέμα συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η υποψηφιότητα Καρυπίδη ήταν ένα λάθος που, ευτυχώς, διορθώθηκε γρήγορα είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης Προσωπικά, θα προτιμούσα να μην είχε συμβεί ποτέ και να είχε γίνει μια καλύτερη έρευνα πριν την ανακοίνωση της συγκεκριμένης επιλογής. Σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητα Βουδούρη, κατανοώ τις ενστάσεις, αλλά στηρίζω την πρόταση Τσίπρα και την απόφαση της Κ.Ε. Η διόγκωση του θέματος μάς αδικεί όλους, γιατί «σκεπάζει» την ομοφωνία σε εξαιρετικές επιλογές που έχουμε κάνει για τις υπόλοιπες Περιφέρειες και για το Δήμο της Αθήνας και μας δυσκολεύει να αναδείξουμε τις υποψηφιότητες σε άλλους μεγάλους δήμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή που δέχεται ολομέτωπη επίθεση από τους αντιπάλους του, πρέπει να μπορεί να διατηρεί και την εσωτερική του δημοκρατία, αλλά και να απαντά στις προκλήσεις με συνοχή και με ευθύνη. 

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδρίασει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το ευρωψηφοδέλτιο. Και ποιο συγκεκριμένα το προφίλ που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  να  κάνει την διαφορά. Το δίλλημα και στον ΣΥΡΙΖΑ –όπως και στα αλλά κόμματα- είναι εάν οι υποψήφιοι θα είναι προβεβλημένα κομματικά στελέχη ή  γνωστά πρόσωπα με κοινωνική συμμετοχή  που κινούνται στον ευρύτερο αριστερό χώρο. Φυσικά δεν αποκλείουν και εδώ  να βάλουν στο ψηφοδέλτιο  νέους άφθαρτους  όπως  έκαναν άλλωστε και στον δήμο της Αθήνας-  που θα δώσουν τον αγώνα για τις Ευρωεκλογές με διάθεση και ενθουσιασμό. 

Το μοναδικό όνομα που θα μπορούσε να πει κανείς ότι βρίσκεται ήδη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές είναι αυτό του Νίκου Χουντή το οποίο δεν αμφισβητείται από κανέναν.