Επιμέλεια: Αγγελική Κιλιντζόγλου

Αποφασισμένος να επιμείνει στην υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας εμφανίστηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Στη διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Κακλαμάνης αποκάλυψε πως πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενημερώθηκε τηλεφωνικά σχετικά με την επιλογή της Ν.Δ. από τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού- όπως έγραψε νωρίτερα το newpost- και όχι από τον κ. Σαμαρά, όπως είχαν συμφωνήσει, σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση που είχαν πριν από λίγες ημέρες. 

Παράλληλα εξέφρασε την πρόθεσή του να απευθυνθεί στη λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας παρά τη στήριξη της Ν.Δ. στον Άρη Σπηλιωτόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν τα κόμματα λειτουργούσαν δημοκρατικά τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Εδώ υπήρξε απόφαση ενός ανθρώπου και των πέριξ του». 

Ο ίδιος τόνισε ότι επιμένει στην υποψηφιότητά του γιατί αγαπάει την Αθήνα παρά το γεγονός πως, όπως ανέφερε, του είπαν ότι δεν πάνε καλά οι μετρήσεις προς το πρόσωπό του και γι' αυτό διάλεξαν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. «Έχω και εγώ γνώση των μετρήσεων», είπε χαρακτηριστικά αλλά επέμεινε στην θέση του. 

Πάντως ευχήθηκε πάντως καλή δύναμη στον κ. Σπηλιωτόπουλο. «Δεν μπορώ να τού ευχηθώ καλή τύχη γιατί θα ήταν ψεύτικη ευχή. Ελπίζω ότι στο χρονικό διάστημα των δυόμισι μηνών θα μπορέσει να μάθει και να τοποθετηθεί για τα προβλήματα της πόλης», είπε. 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του διευκρίνισε ότι δεν θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα. «Το έχω κάνει ήδη δύο φορές. Αυτή τη στιγμή δεν θα το κάνω. Πολλοί θα ήθελαν να με βγάλουν μέσα από τα πόδια τους αλλά δεν θα το κάνω. Θα περιμένω την ετυμηγορία των συμπολιτών μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επισήμανε ότι το ψηφοδέλτιό του δεν θα είναι μονοχρωματικό. Στόχος για την παράταξή του είναι όπως είπε, να απευθυνθεί πέραν των συμπολιτών του και στους δεξιούς ψηφοφόρους που έχουν δυσαρεστηθεί και λένε ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. «Στόχος είναι το πως θα μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η όποια ροή υπάρχει δυσαρεστημένων δεξιών ψηφοφόρων προς την Χρυσή Αυγή» σημείωσε.

Τέλος ο κ. Κακλαμάνης είχε και μία διακαναλική συζήτηση με τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του mega. Ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε τον βουλευτή της ΝΔ, πως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολίασε την υποψηφιότητά του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εκτιμώ ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης θα αποσύρει την υποψηφιότητά του». Ο κ. Κακλαμάνης απάντησε με νόημα πως «αν ο Πάνος δεν ήταν υπουργός θα έλεγε κάτι άλλο».

«Τιμώντας τη διαδρομή του ο Νικήτας Κακλαμάνης κάποια στιγμή πριν από τις εκλογές θα αποσύρει την υποψηφιότητα του», ήταν η απάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου λίγα λεπτά αργότερα.