current views are: 2

12 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση14:56

Τζιτζικώστας: Δεν αποσύρω την υποψηφιότητα – Δεν κρατάω κακία σε κανέναν

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να αποσύρει την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Δημοσίευση 14:56’
αρθρο-newpost

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να αποσύρει την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να αποσύρει την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε είπε ότι δεν κρατάει κακία σε κανέναν. Ούτε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ούτε στη ΝΔ, ούτε στον έτερο υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Ιωαννίδη, που έχει τη στήριξη του κόμματος, ούτε στους περιφερειακούς συμβούλους που υπέγραψαν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και θα ταχθούν στο πλευρό του κ. Ιωαννίδη.

Στην ερώτηση αν θα έλεγε σε φίλους του στην Αθήνα να στηρίξουν για υποψήφιο δήμαρχο τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ή τον Νικήτα Κακλαμάνη, απάντησε ως εξής: «Το τι θα γίνει στην Αθήνα, που είναι πολύ μακριά από τη Μακεδονία δεν με αφορά. Μπορεί να αφορά κάποιους άλλους, που ζουν στην Αθήνα, και έρχονται τώρα να ενδιαφερθούν για ζητήματα της Μακεδονίας. Πολίτες της Αθήνας θα κρίνουν για το ποιος είναι καταλληλότερος να γίνει δήμαρχος».

Για τη δική του υποψηφιότητα τόνισε ότι είναι καθαρά αυτοδιοικητική, πέρα από κόμματα. «Εμείς ζητάμε από τους πολίτες να μας κρίνουν για το έργο μας, για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε και να επιλέξουν μακριά από τις αγκυλώσεις που υπήρχαν μέχρι χθες. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μακριά από κόμματα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η ιστορία του καθενός είναι γνωστή. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι προέκυψε από παρθενογένεση. Αλλά εγώ έχω πει πριν τρία χρόνια ότι από τη στιγμή που επιλέγω να υπηρετήσω την αυτοδιοίκηση, η κομματική ταυτότητα μπαίνει στο συρτάρι. Επί τρία χρόνια υπηρετώ ως περιφερειάρχης τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς κομματικές ταμπέλες και χωρίς να ζητώ πιστοποιητικά από κανέναν».

Ο κ. Τζιτζικώστας αρνήθηκε να αποκαλύψει τις συζητήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και υπογράμμισε: «Οι σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό είναι όπως είναι η θεσμική σχέση ενός εν ενεργεία περιφερειάρχη με τον πρωθυπουργό της χώρας. Ναι μου είχε διαμηνυθεί η επιθυμία (σ.σ. να κατέβει υποψήφιος στον Δήμο Θεσσαλονίκης), αλλά και εγώ είχα εκφράσει μια ξεκάθαρη επιθυμία να συνεχίσω το έργο μου».

Στο γιατί δεν αποδέχθηκε την πρόταση να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο κ. Τζιτζικώστας, απάντησε: «Εγώ στην πολιτική βρίσκομαι για την προσφορά. Αναλαμβάνω μια αποστολή, θέλω να την τελειώσω, να κάνω καλά τη δουλειά μου και όταν κλείσει αυτός ο κύκλος να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο. Σήμερα αυτός ο κύκλος δεν έχει κλείσει. Έχει γίνει η αρχή και επιθυμώ να συνεχίσω και να ολοκληρώσω το έργο μου. Αυτό το είχα καταστήσει σαφές σε όλους. Δεν αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως ένα παιγνίδι, στο οποίο θα πρέπει παίκτες να καλύπτουν τρύπες όπου υπάρχει ανάγκη. Αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως προσφορά».

Είπε ότι δεν είναι «αντάρτης» υποψήφιος, με τη λογική ότι «δεν είναι αντάρτης ο εν ενεργεία περιφερειάρχης», και σε ερώτηση αν φοβάται το ενδεχόμενο να τον διαγράψουν από τη ΝΔ, απάντησε: «Όποιος και να με διαγράψει από οπουδήποτε, δεν μπορεί κανείς να διαγράψει την ιστορία μου, δεν μπορεί κανείς να διαγράψει τους αγώνες μου και κυρίως όμως και πάνω από όλα δεν μπορεί κανείς να διαγράψει το ψυχικό δέσιμο που αισθάνομαι με τους ανθρώπους αυτής της παράταξης».

Για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Ιωαννίδη, που έχει τη στήριξη της ΝΔ, δήλωσε: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι φίλος μου. Δεν κρατώ κακία σε κανέναν. Ξέρω πώς δουλεύουν τα μεγάλα κόμματα, ξέρω ότι μπορούν να συμβούν και αυτά. Από εκεί και πέρα ακόμα και τώρα του ζητώ να έρθει να συστρατευθούμε μαζί για την Κεντρική Μακεδονία».

Ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για το έργο του στην Περιφέρεια, λέγοντας ότι το 2013 η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ αυξήθηκε κατά 20 μονάδες (από το 53% στο 73%) και την ίδια χρονιά η συνολική καταχώρηση δαπανών ήταν 174 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προεκλογικού προγράμματος της παράταξής του «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, ανθρώπινη Μακεδονία» σχετικά με τα έργα που υλοποιούνται στις 7 περιφερειακές ενότητες, την επανεκκίνηση της οικονομίας, τις επενδύσεις και τις δράσεις στους τομείς της κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, σημειώνοντας ότι η Κεντρική Μακεδονία θα είναι η Περιφέρεια που θα βγει πρώτη από την κρίση.

 


σχετικα αρθρα