Ανακοινώσεις για τον θάνατο του ιδρυτικού μέλους της ΕΠΟΝ Πέτρου Διβέρη εξέδωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους.

«Πέθανε ο Πέτρος Διβέρης σε ηλικία 96 ετών, στέλεχος της ΟΚΝΕ και ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ. Ο Πέτρος Διβέρης το 1968 τάχθηκε με την πλευρά του ΚΚΕ Εσωτερικού. Σε όλη του τη ζωή υπερασπίστηκε με ανιδιοτέλεια τις αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς. Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η πολιτική του κηδεία θα γίνει στις 3 μ.μ. στο Α’ Νεκροταφείο» ανέφερε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ σημείωσε: 

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και της Αριστεράς Πέτρος Διβέρης. Ο σύντροφος Διβέρης σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για τα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού.  Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ εκπροσωπώντας την εργατοϋπαλληλική νεολαία με το ψευδώνυμο «Παντελής».  
Μετά την απελευθέρωση δούλεψε στη παρανομία μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της προδικτατορικής ΕΔΑ . Υπέστη όλους τους διωγμούς της ΕΑΜικής Αριστεράς.

Ο Π. Διβέρης ήταν πάντα ένα ανοιχτό μυαλό που αναζητούσε τις νέες ιδέες και απέρριπτε το δογματισμό. Στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού ακολούθησε όλη τη διαδρομή της Ανανεωτικής Αριστεράς και ήταν μέχρι σήμερα μέλος της ΔΗΜΑΡ στην κομματική οργάνωση Παγκρατίου.

Η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ αποχαιρετά έναν σημαντικό αγωνιστή, έναν εξαίρετο άνθρωπο που έδωσε με τη στάση του παράδειγμα ανιδιοτέλειας και μαχητικότητας.