«Τότε με μη βιώσιμο χρέος και 26 δισεκατομμύρια έλλειμμα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για μονομερείς κινήσεις, ενώ τώρα που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και λιγότερο χρέος, τις έχει ξεχάσει», τόνισε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξή του στο Action 24, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε πως το 2010 η μη βιωσιμότητα του χρέους ήταν προφανής. Η χώρα με 26 δισεκατομμύρια έλλειμμα, είχε μη βιώσιμο χρέος. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατήγγελλε γιατί δεν κάνουμε μονομερή καταγγελία. Γιατί λοιπόν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει για μονομερή καταγγελία, που πάλι έχουμε μη βιώσιμο χρέος, αλλά έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα; Γιατί ο κ. Τσίπρας προχθές μίλησε μόνο για αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου στον κ. Λέτα; Η διαφορά είναι 26 δισεκατομμύρια ψέματα».

Όσον αφορά στην κρίση, ο  γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «πρέπει να μας  μάθει πάρα πολλά πράγματα. Ένα από τα βασικά είναι ότι δημιουργεί εφήμερους νικητές και εφήμερους ηττημένους. Εμείς το 2010 πήραμε μια απόφαση για να βρεθούν χρήματα μέσα από τη δανειακή σύμβαση, αυτά τα 110 δισεκατομμύρια που θεωρήσαμε ότι μόνο οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι μπορούσαν να δώσουν και δυστυχώς, τσακιστήκαμε πολιτικά μέσα από αυτή μας την επιλογή. Δεν με έχει πείσει όμως κάποιος μέχρι σήμερα και πιστεύω δε θα πείσει και στο μέλλον ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχε κάποια άλλη επιλογή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αυτή τη στιγμή όπως και η Νέα Δημοκρατία στην αντιμνημονιακή της περίοδο, όπου μαζεύει σε μια δεξαμενή την απογοήτευση και το θυμό και τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν σήμερα. Οι ανισότητες όμως αυτές δεν μπορούν να απαντηθούν ούτε με Ζάππεια, ούτε με σκίσιμο μνημονίου. Το είδαμε και με τη Νέα Δημοκρατία και τις εξαγγελίες της για τα ισοδύναμα μέτρα. Κι επειδή οι λύσεις δεν είναι μαγικές, αλλά δύσκολες, κι εμείς το έχουμε βιώσει αυτό, όλοι θα κριθούν με τους όρους της υπευθυνότητας. 

Όταν έρθει ο σχηματισμός αυτός στην εξουσία, ο κ. Τσίπρας θα τροχοδρομήσει στη λογική της υπευθυνότητας ξεχνώντας βέβαια όλη την προηγούμενη ρητορεία. Τότε όμως ο ελληνικός λαός θα θυμάται τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και τι έλεγε 2 χρόνια η ΝΔ σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Και αυτά με μεγάλο κόστος για τον Ελληνικό λαό. Γιατί, εάν  εξαρχής όλο το πολιτικό σύστημα έκανε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και στεκόταν με αξιοπρέπεια απέναντι στους Έλληνες πολίτες λέγοντας ότι είναι μονόδρομος αυτή η πορεία και ότι πρέπει να κάνουμε γρήγορα αυτά που πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, θα είχαμε και γρηγορότερα αποτελέσματα», σημείωσε.