Σε μία πρόταση – έκπληξη προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση επί της τροπολογίας για τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών. 

Ειδικότερα ο κ. Παναγούλης πρότεινε να διεξαχθούν εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές ταυτόχρονα το Μάιο, και να μετατεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο. 

Ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ρώτησε τον βουλευτή αν πρόκειται για προσωπική του θέση ή για επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, και υπογράμμισε ότι ο κ. Παναγούλης είναι Εισηγητής του κόμματος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη και πρόσθεσε ότι το κόμμα του επιτρέπει την ελεύθερη άποψη στους βουλευτές: «Το γνωρίζω αυτό, κύριε Καρυπίδη», απάντησε δηκτικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σε παρέμβασή του λίγο αργότερα ξεκαθάρισε ότι το κόμμα ζητά τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών άμεσα και ότι ο Στάθης Παναγούλης εξέφρασε προσωπικές θέσεις.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παναγούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων, καταγγέλλοντας ότι ακόμη και σήμερα παραμένει το όνομα του αδελφού του και ιστορικού αγωνιστή κατά της χούντας Αλέκου Παναγούλη.