Δημοτικές Οκτώβριο και εθνικές μαζί με ευρωεκλογές Μάιο προτείνει ο Παναγούλης

Δημοτικές Οκτώβριο και εθνικές μαζί με ευρωεκλογές Μάιο προτείνει ο Παναγούλης

Σε μία πρόταση – έκπληξη προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση επί της τροπολογίας για τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών. 

Ειδικότερα ο κ. Παναγούλης πρότεινε να διεξαχθούν εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές ταυτόχρονα το Μάιο, και να μετατεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο. 

Ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ρώτησε τον βουλευτή αν πρόκειται για προσωπική του θέση ή για επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, και υπογράμμισε ότι ο κ. Παναγούλης είναι Εισηγητής του κόμματος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη και πρόσθεσε ότι το κόμμα του επιτρέπει την ελεύθερη άποψη στους βουλευτές: «Το γνωρίζω αυτό, κύριε Καρυπίδη», απάντησε δηκτικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σε παρέμβασή του λίγο αργότερα ξεκαθάρισε ότι το κόμμα ζητά τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών άμεσα και ότι ο Στάθης Παναγούλης εξέφρασε προσωπικές θέσεις.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παναγούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων, καταγγέλλοντας ότι ακόμη και σήμερα παραμένει το όνομα του αδελφού του και ιστορικού αγωνιστή κατά της χούντας Αλέκου Παναγούλη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο