Επιμέλεια: Παναγιώτης Βελισσάρης Λυμπερίδης

«Δεν είμαι αντάρτης» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «δεν μπορεί να αποκαλείται αντάρτης κάποιος εν ενεργεία περιφερειάρχης, ο οποίος έχει φέρει αποτελέσματα» και προσέθεσε λέγοντας ότι εξελέγη αντιπεριφερειάρχης από το λαό και βρέθηκε στη θέση που είναι αφού τον εξέλεξαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του.

«Δεν κάνω πίσω στην υποψηφιότητά μου. Εγώ κάνω αυτό που λέει η αξιοπρέπεια μου. Και η αξιοπρέπεια μου λέει ότι πρέπει να πάμε στις εκλογές και να ζητήσουμε από τους πολίτες βάση του έργου που θα τους παρουσιάσουμε να μας ψηφίσουν» τόνισε.

Εμφανίστηκε εξάλλου βέβαιος ότι θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, και κάλεσε μάλιστα τον «”φίλο” του Γιάννη Ιωαννίδη να το ξανασκεφτεί και να συστρατευθεί μαζί του».

Σε ερώτηση γιατί αρνήθηκε να κατέβει στο δήμο Θεσσαλονίκης αντιμέτωπος με τον Γιάννη Μπουτάρη επεσήμανε ότι αρνήθηκε να την υποψηφιότητα γιατί υπάρχουν «ανοιχτές “τρύπες” στο δήμο».

«Δεν αντιλήφθηκα την πολιτική ως κυνήγι καρεκλών» επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας και προσέθεσε ότι «δεν θα παίξω μουσικές καρέκλες».