Σοβαρές επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο που αφορά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εκφράζει το ΠΑΣΟΚ και ζητά δομικές αλλαγές, επισημαίνοντας δεν μπορεί να ψηφιστεί ως έχει.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του κόμματος μετά από συνάντηση με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους αστυνομικών και πυροσβεστών, επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας δεδομένου ότι στη μορφή που έχει όπως κατατέθηκε δεν κινείται προς την κατεύθυνση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης.

Το ίδιο επισημάνθηκε και κατά τη συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αστυνομικών με το Γραμματέα της ΚΠΕ Νίκο Ανδρουλάκη.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις όλων των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων, ο Τομέας Δημόσιας Τάξης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν μπορεί να ψηφιστεί ως έχει και χρειάζεται δομικές αλλαγές, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον ειδικό αγορητή του ΠΑΣΟΚ στη διαρκή επιτροπή της Βουλής, Κ. Τριαντάφυλλο, και οπωσδήποτε είναι απαραίτητη η περαιτέρω διαβούλευση προκειμένου να βελτιωθεί προς την κατεύθυνση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας».

«Λέμε ναι στην αναδιάρθρωση, όχι στο συγκεντρωτισμό και στην αναβίωση πρακτικών του παρελθόντος» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο αρμόδιος Τομέας του κόμματος.

TAGS