current views are: 1

13 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση07:02

Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα με τους αγρότες – Απειλούν με μπλόκα

Δεν απέδωσε καρπούς η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος»,  αλλά και με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών μπλόκων.

Δημοσίευση 07:02’
αρθρο-newpost

Δεν απέδωσε καρπούς η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος»,  αλλά και με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών μπλόκων.

Δεν απέδωσε καρπούς η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», αλλά και με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών μπλόκων.

Βγαίνοντας από τη συνάντηση ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Βαγγέλης Μπούτας – που εκπροσωπεί 27 μπλόκα-προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αφού πρώτα ενημερωθούν όλοι οι εκπρόσωποι των περιοχών που μετέχουν στο Συντονιστικό.

Όπως δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Τζωρτζάκης, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, πλην όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.

Ένα επίσης βασικό ζήτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν, πάντως, ότι «οι αγρότες καλύπτονται πλήρως από τις βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα».

Την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση.

Ο Χρήστος Αναγνωστάκος, εκπρόσωπος των αγροτών, δήλωσε ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

Εκατοντάδες αγρότες, πάντως, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας και συμμετέχουν σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στον κόμβο της Νίκαιας, αποκλείοντας, πεζή, την Εθνική Οδό.

Μεταξύ των αγροτών επικρατεί απογοήτευση καθώς ενημερώθηκαν ότι η συνάντηση των εκπροσώπων τους στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών απέβη άκαρπη και, όπως είπαν χαρακτηριστικά, το αποτέλεσμα είναι «μηδέν σε όλα».

Η «απάντηση», ανέφεραν, θα δοθεί από το σημερινό συλλαλητήριο, με το συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού επί δύο ώρες, κάτι που έγινε.

 


σχετικα αρθρα